Όταν έχει καταγγελθεί μία απόπειρα δολοφονίας, θα περίμενε κανείς πως οι μηχανισμοί της ΕΛ.ΑΣ. και της ελληνικής Δικαιοσύνης θα λειτουργούσαν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ωστόσο στην πολύ περίεργη υπόθεση που έλαβε χώρα στου Ζωγράφου τα ξημερώματα της Τρίτης, φερόμενοι θύτες και θύμα κατέληξαν μαζί στο κρατητήριο. Πρόκειται για δύο 26χρονους άνδρες και μία 35χρονη γυναίκα οι οποίοι σύμφωνα με δημοσίευμα είχαν ένα επεισόδιο στο σπίτι της τελευταίας. Οι δύο άνδρες φέρονται να σκαρφίστηκαν ένα τέχνασμα ώστε να εισβάλουν και οι δύο στο σπίτι της 35χρονη και φαίνεται πως αποπειράθηκαν να τη σκοτώσουν διά στραγγαλισμού.

Ωστόσο όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει, να καλέσει την Αστυνομία, η οποία μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σπίτι της και κατά τις δηλώσεις της, την έσωσαν από τα χέρια των δύο δραστών. Ωστόσο οι αστυνομικοί συνέλαβαν και την κοπέλα, επειδή οι 26χρονοι κατέθεσαν μήνυση εις βάρος της για ξυλοδαρμό.

Η ίδια η 35χρονη, δήλωσε στην εν λόγω ιστοσελίδα πως γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα, άκουσε το κουδούνι, όπου ήταν ένας πρώην σύντροφός της, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις: «Αυτό όμως που δεν είδα ήταν ο φίλος του, ο οποίος είχε κρυφτεί πίσω από κάτι γλάστρες, με αποτέλεσμα, όταν άνοιξα την πόρτα, να εισβάλουν και οι δυο στο διαμέρισμα μου».

Στη συνέχεια η 35χρονη περιέγραψε τα όσα έζησε στο σπίτι της επί της οδού Καζαντζάκη: «Ο πρώην σύντροφός μου με ακινητοποίησε αρπάζοντάς με από το λαιμό τη στιγμή που ο φίλος του, του έδινε διαταγές, φωνάζοντάς του να με στραγγαλίσει. Δέχθηκα γροθιές στο σώμα και σχεδόν δίπλωσα. […] Δεν θυμάμαι πότε μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και με έσωσαν. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο νεαροί όταν και συνελήφθησαν, έδειξαν στους αστυνομικούς του ΑΤ Ζωγράφου κάποιες αμυχές και δήλωσαν πως θα κατέθεταν μήνυση στην 35χρονη γι’ αυτό και εκείνη συνελήφθη.

Πάντως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές κλήθηκαν περί τις 05:30 το πρωί της Τρίτης, όπου προσήγαγαν την περίεργη τριάδα και τη μετέφεραν στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στο ΑΤ Καλλιθέας. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας αλλά και για εξύβριση.