Οι Μανιάτες έφτασαν στην Ευελπίδων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όμοια με αυτά που λαμβάνονται στις μεταγωγές τρομοκρατών. Ήταν 10:30 το πρωί, όταν οι σειρήνες πέντε οχημάτων και δύο μοτοσικλετών ήχησαν στην παλαιά Σχολή Ευελπίδων.

Πρώτος απολογήθηκε ο 48χρονος Σ.Λ., με τη διαδικασία να διαρκεί σχεδόν 3,5 ώρες. Ακολούθως ήταν η σειρά του 40χρονου Γ.Λ., όπου διήρκησε αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετά τις απολογίες στον ανακριτή, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Γνωμοδοτήσεων όπου παρέμειναν επί μία ώρα, ενώ στη συνέχεια η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα διήρκησε περίπου δυόμιση με τρεις ώρες!

Οι Μανιάτες συλληφθέντες αρνήθηκαν, όπως άλλωστε προβλεπόταν τις κατηγορίες. Ο 48χρονος Σ.Λ., ο οποίος εισήλθε πρώτος στο γραφείο του ανακριτή ισχυρίστηκε πως ήταν στην περιοχή του Αλίμου μεν, ωστόσο χωρίς τον αδελφό του.

Βρισκόταν στο περιβόητο λευκό βαν μαζί με δύο νεαρούς προκειμένου να μοιράσουν διαφημιστικά φυλλάδια για την εταιρεία ιδιοκτησίας της 34χρονης αλλοδαπής συντρόφου του. Ισχυρίστηκε δε πως είχε προκαθορισμένο δρομολόγιο από την περιοχή του Πειραιά, μέχρι τον Άλιμο.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος αδελφός, ο 40χρονος Γ.Λ. υποστήριξε πως δεν ήταν μαζί με τον αδελφό του, αλλά σε άλλη περιοχή. Ισχυρίστηκε πως εκείνη την εποχή είχε άλλες δουλειές μακριά από τον Άλιμο και το σπίτι του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Παράλληλα όμως, οι συνήγοροι υπεράσπισης αμφισβήτησαν τα ευρήματα στο βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν οι Αρχές. Ειδικότερα έχουν ενστάσεις αναφορικά με το κατά πόσο είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί τους σχετικά με το μηχανάκι που κινούνταν πλησίον του λευκού βαν και εικάζεται πως είναι το όχημα που μετέφερε τους αυτουργούς της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Οι δύο συλληφθέντες πέρασαν πολλή ώρα στο ανακριτικό γραφείο δεχόμενοι επίμονες ερωτήσεις για τα στοιχεία που τους τοποθετούν στον τόπο του εγκλήματος, όπως για την παρουσία του λευκού βαν ιδιοκτησίας της συντρόφου του 48χρονου, αλλά και για τα απενεργοποιημένα κινητά τους τηλέφωνα, τόσο την ημέρα της δολοφονίας όσο και την προηγούμενη μέρα.