Το 2-0 με το οποίο επικράτησε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι του Ατρομήτου είχε ξεκάθαρο ρεζουμέ: Φώτης Ιωαννίδης. Δικά του τα γκολ που όρισαν το τελικό σενάριο της αναμέτρησης

Και να σκεφτεί κανείς πως δεν ήταν να ξεκινήσει το παιχνίδι, ένα πρόβλημα τραυματισμού του Αντράζ Σπόραρ (ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό) έδωσε φανέλα βασικού στον 23χρονο Έλληνα.

Είχε να σκοράρει στο πρωτάθλημα από το τέλος του 2022 (σε ματς απέναντι στον ΟΦΗ), έβγαλε γούστα και απωθημένα.

Ειδικά το πρώτο του γκολ (το δεύτερο μπήκε από την άσπρη βούλα, πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος) ήταν απ’ αυτά που χειροκροτείς με standing ovation!

Με το αριστερό παρακαλώ, ο Έλληνας φορ σουτάρει το ίδιο καλά και με τα δύο πόδια και το έδειξε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο. Ένα «θωρηκτό» με το όλα του, το πιο φανερό… μυστικό όπλο!

Ένα μεστό παιχνίδι σε όλους τους τομείς

Και δεν ήταν μόνο τα γκολ. Γενικώς το παιχνίδι του ήταν μεστό, ώριμο. Έσπασε σωστά την μπάλα, άνοιγε χώρους, δημιουργούσε προϋποθέσεις και γεννούσε συνεργασίες. Ακριβώς δηλαδή αυτό που του ζήτησε να κάνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος κόουτς ξέρει καλά πως έχει στη διάθεσή του έναν ποδοσφαιριστή που είναι πάντα έτοιμος όποτε του ζητηθεί. Με καθοριστική συμμετοχή φέτος σε πολλούς βαθμούς, 5 γκολ και 3 ασίστ είναι «εδώ», πειστήριο, ντοκουμέντο.

Ο Ιωαννίδης είναι «παρών» στο 100%

Το αν ο Ιωαννίδης θα ανανεώσει ή όχι το συμβόλαιό του με τους «πράσινους» δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Η τάση είναι προς το να μείνει, αλλά το σενάριο του εξωτερικού γυρίζει στο μυαλό του. Το σίγουρο είναι πως αυτή τη στιγμή είναι 100% ταγμένος στο σκοπό, στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να το πάει πρώτος ως το φινάλε.

Η ομάδα τερμάτισε στην 1η θέση στην κανονική διάρκεια της Super League. Συν δύο από ΑΕΚ. Συν πέντε από Ολυμπιακό. Και συν επτά από ΠΑΟΚ. Τίποτα δεν έχει προφανώς τελειώσει. Αλλά έχει καλυφθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της διαδρομής κι αυτό ούτε απλό ήταν ούτε δεδομένο όταν ξεκινούσε η σεζόν.

Το ότι τα πράγματα έχουν φτάσει ως εδώ είναι και επειδή ο Παναθηναϊκός έχει πολυφωνία, ποικιλία και ποιότητα στην επίθεση. Ο Φώτης Ιωαννίδης, η πορεία του και η νοοτροπία του, είναι μια πολύ καλή σύνοψη αυτής της πραγματικότητας.

Photo Credits: Eurokinissi