Κάθε μέρα που περπατάω σε πεζοδρόμια, δεν περνάω ούτε από ένα που να μην έχει τουλάχιστον ένα μηχανάκι παρκαρισμένο πάνω του. Και το ένα είναι η σπάνια περίπτωση. Τουλάχιστον 3-4 ανά πεζοδρόμιο και πολλές φορές σε σημεία που μπλοκάρουν την είσοδο και την έξοδο. Άλλοι, πιο αλάνια, τα παρκάρουν οριζόντια για να πιάσουν όλο το πεζοδρόμιο. Και τελικά μένει για τον πεζό ένα τμήμα που περνάει ίσα ίσα. Φανταστείτε λοιπόν να είστε σε αναπηρικό καροτσάκι πόσο εγκλωβισμένοι θα ήσασταν σε μια τέτοια περίπτωση και να μην έχετε καν τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν έχει περάσει ημέρα που να μην τσακώνομαι με κάποιον ανεγκέφαλο που παρκάρει το μηχανάκι του πάνω σε πεζοδρόμιο. Όλοι αυτοί που οδηγούν μηχανή, είναι εκ φύσεως ή γίνονται στην πορεία αγενείς, ασεβείς και δεν έχουν καν το θάρρος να πουν συγγνώμη όταν τους ζητάς το λόγο που έχουν στερήσει από σένα το δικαίωμα να περπατήσεις στο ΠΕΖΟδρόμιο.

Τους κρετίνους όμως δε μπορεί να τους αλλάξει ένας πολίτης, ούτε το φιλότιμο. Τους κρετίνους τους αλλάζει ο νόμος, η επιβολή του, η σκληρή επιβολή του. Και ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις χάσκει. Ή, για την ακρίβεια, αρνείται να πράξει την επιβολή.

Είναι άπειρες οι φορές που έχω δει μηχανάκια να οδηγούν πάνω σε πεζοδρόμια γιατί έτσι τους βολεύει, να έχουν καλύψει πεζοδρόμια γιατί θέλουν να φυλάξουν τις λαμαρίνες τους από μια βροχή ή τη ζέστη, και να βρίσκονται σε οπτική επαφή αστυνομικοί και να μην κάνουν τίποτα. «Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, είναι της τροχαίας».

Ωραία, κι εσείς που είστε πρακτικά συνάδελφοι, δε μπορείτε να ενημερώσετε την τροχαία να έρθει; Δε μπορείτε έστω να συμμορφώσετε με μια υπόδειξη τους παραβάτες, να τους ζητήσετε να σεβαστούν; Όχι, δε μπορείτε. Γιατί κι εσείς οι ίδιοι λειτουργείτε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ή Ζητάδες και δεν ήταν παρκαρισμένοι πάνω σε πλατείες ή πεζοδρόμια.

Τα ΑμΕΑ και τα άτομα με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες πρέπει να τυγχάνουν του ίδιου σεβασμού και της ίδιας προσβασιμότητας που τυγχάνει ο κάθε πολίτης. Μόνο που ο κάθε πολίτης δεν τυγχάνει σεβασμού ούτε από τον συμπολίτη του, ούτε από την ΕΛ.ΑΣ. που αγνοεί ή και αδυνατεί να λειτουργήσει με βάση τις αρμοδιότητες της, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πρακτικά πεζοδρόμια πια. Είναι παράδρομοι για τους ντελιβεράδες που δεν έχουν επίσης ίχνος σεβασμού και για κάθε οδηγό μηχανής.

Δεν είναι βέβαια λίγες και οι περιπτώσεις που αυτοκίνητα καβαλάνε πεζοδρόμια, μπλοκάρουν τη διάβαση και την πρόσβαση, όχι μόνο σε ΑμΕΑ, αλλά και σε πεζούς. 

Ωραίο λοιπόν το βίντεο ευαισθητοποίησης της ΕΛ.ΑΣ. με τον Αντώνη Τσαπατάκη, που είναι και αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. από πέρσι λόγω Παραολυμπιακών, που κάνει τεράστιο αγώνα τόσα χρόνια για να μας αλλάξει τα μυαλά, αλλά αν η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. δεν φροντίσει για την πρόσβαση των ΑμΕΑ, το έθνος των κρετίνων που ζει στην Ελλάδα δεν θα κάτσει ποτέ να σκεφτεί αν εκεί που παρκάρει, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα σε έναν άνθρωπο.

Αν είναι ανίκανη η ΕΛ.ΑΣ. να λειτουργήσει, έχω να της προτείνω να συστήσει ένα σώμα πολιτών που να έχουν την αρμοδιότητα να αναφέρουν παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, να περνάνε σε σύστημα βαριά πρόστμα και να κερδίζουν κάποιο μπόνους για κάθε καταγραφή τους, είτε σε φορολογικό επίπεδο είτε κάποια προσφορά καυσίμων. Και την ίδια στιγμή, τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα να χάνουν πόντους και κάποια στιγμή να κατάσχονται από τους ιδιοκτήτες τους ή να τους αφαιρείται και το δίπλωμα.

Είμαστε αρκετοί που έχουμε κάθε διάθεση να συνεισφέρουμε. Αλλά η ΕΛ.ΑΣ. ξέρει να κάνει μόνο βιντεάκια για το θεαθήναι!

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ένα μοντέλο τρώει bullying γιατί είναι «πετσί και κόκαλο» και καμία δε μιλάει όπως με τη Μπάρκα

Σωκράτης Μάλαμας: Τόσο εύκολα σε «πουλάνε» αυτοί οι αμέμπτου ηθικής που κάποτε σε στήριζαν

Αν υπερασπίζεσαι κάποιον ανάλογα με το φύλο του, αυτό δε λέγεται σεξισμός;