Το Game of Thrones, η σειρά-φαινόμενο που στιγμάτισε μία ολόκληρη δεκαετία στην τηλεόραση, είχε ως έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της τον Jon Snow. Τον «μπάσταρδο» του Βορρά που αποδείχτηκε τίμιος, ικανός, ταπεινός αλλά και τελικά «γαλαζοαίματος».

Παρακολουθήσαμε το τεράστιο «ταξίδι» του στην σειρά, για να αποδειχτούν όλα μάταια. Γιατί; Για να περιμένουμε ένα sequel που θα αφήσει την σειρά όλο σεναριακές «τρύπες» και θα κυκλοφορήσει χρόνια μετά, που δεν θα νοιάζεται κανένας για το τι συνέβη στον Jon Snow;

Tον είδαμε να είναι το «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας Stark, να γίνεται ο αρχηγός της Νυχτερινής Φρουράς, να φέρνει σχεδόν την ειρήνη με τους «Άγριους» ενώ πολέμησε και με τους White Walkers. Παράλληλα, παρά λίγο να εκπληρώσει την προφητεία του «Βασιλιά» που υπόσχονται τα βιβλία πως θα ενώσει όλους τους λαούς του Westeros και θα τους ηγηθεί μετά την ανάστασή του ενώ μάθαμε ότι στις φλέβες του κυλάει τελικά αίμα Targaryen, το οποίο τον καθιστά και τον νόμιμο διάδοχο του Σιδηρούν Θρόνου.

Στο τέλος, συνάπτει και ερωτική σχέση με την πρωταγωνίστρια της σειράς και θεία του, Daenerys Targaryen, έτοιμοι να ενώσουν τις μυθικές δυνάμεις τους και να φέρουν το απόλυτο επικό τέλος στην σειρά που καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές μπροστά από την οθόνη.

Όλα αυτά -τα παραθέσαμε όλα για να δείξουμε την ειρωνεία της υπόθεσης- ήταν όλα χωρίς λόγο, αφού το τέλος της σειράς ήρθε να «πετάξει στα σκουπίδια» ό,τι έχτισε στις προηγούμενες σεζόν και οδήγησε τον Jon Snow να αυτο-εξοριστεί καθιστώντας όλη του την εξέλιξη εντελώς άσκοπη.

Το χειρότερο; Έρχεται τώρα το HBO να ανακοινώσει ότι θα επαναφέρει τον Jon Snow σε μία δική του spin-off σειρά η οποία θα αποτελεί sequel του Game of Thrones.

Μάλιστα, ο ηθοποιός Kit Harington θα επιστρέψει στον ρόλο του Aegon Targaryen, όπως είναι το πραγματικό όνομα του χαρακτήρα. Μία απόφαση αρκετά αινιγματική από πλευράς του 36χρονου ο οποίος ανέφερε ότι ο ρόλος του στην σειρά του προκάλεσε κατάθλιψη και μετά το τέλος της πάλευε με τον εθισμό του στις ουσίες και το αλκοόλ.

Ακόμη, η ανακοίνωση της σειράς έγινε σε μία μάλλον άκυρη χρονική στιγμή αφού σε περισσότερο από ένα μήνα θα κάνει την πρεμιέρα της η prequel σειρά του Game of Thrones, το House of the Dragon για την δυναστεία των Targaryen. Θα ήταν περισσότερο σοφό για το HBΟ να την κάνει ενώ βρισκόμαστε πιο κοντά στην κυκλοφορία του πιλότου της σειράς, οπότε και θα είναι ανεβασμένο το hype των τηλεθεατών, οι οποίοι έχουν μέχρι τώρα μέτριες προσδοκίες από αυτήν. Ή έστω, να περιμένουν να βγουν μερικά επεισόδια και τότε, που θα συζητιέται το House of the Dragon, να κάνουν την σχετική ανακοίνωση.

Τώρα; Θα ήταν ψέμα να πει κάποιος από εμάς τους σκληροπυρηνικούς fans του GoT ότι ενθουσιάστηκε.

Επίσης, πως και έγινε μία τέτοια ανακοίνωση τώρα και όχι μετά το φινάλε της σειράς, πίσω στο 2019; Μήπως το HBO θέλει να «γευτεί» την επιτυχία σειρών που επικεντρώνονται σε μεμονωμένους χαρακτήρες όπως το WandaVision της Marvel ή το Obi-Wan Kenobi του Star Wars (και τα δύο ανήκουν στην ομπρέλα της ανταγωνίστριας, Disney);

Θα δηλώσουμε την δυσαρέσκειά μας στο άκουσμα του νέου spin-off με μία από τις πιο διάσημες ατάκες του Jon Snow: «I don’t want it».

Hey, εκεί στο HBO. Aφήστε το Game of Thrones να πεθάνει, όπως του αξίζει ή να είχατε φροντίσει να μην το καταστρέψετε εντελώς με το τέλος του.

Μέχρι και ο George R. R. Martin, ο 73χρονος συγγραφέας των βιβλίων, ο οποίος υποτίθεται θα έδινε το feedback του για την συνέχεια της σειράς, δήλωσε ότι μετάνιωσε που άφησε «τα γεγονότα της σειράς να προσπεράσουν τα βιβλία». Εκείνος, υπόσχεται ότι θα δώσει ένα καλύτερο τέλος στο σύμπαν του A Song of Ice and Fire, ωστόσο έχει καθυστερήσει πάνω από 3 χρόνια την κυκλοφορία του επόμενου βιβλίου «Winds of Winter».

Θα δικαιωθεί ο Jon Snow, άραγε, είτε στην επερχόμενη σειρά είτε στα πολυαναμενόμενα βιβλία; Οψόμεθα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Sophie Turner: Τα ψυχικά τραύματά της από τα γυρίσματα των βίαιων σκηνών του Game of Thrones, ενώ ήταν ακόμη ανήλικη

Game of Thrones: Κασκαντέρ μηνύει την παραγωγή για τραυματισμό στο Battle of Winterfell

House of the Dragon: Έχουμε επίσημη ημερομηνία πρεμιέρας για το spin-off του Game of Thrones