Περπατώντας στην Ικτίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το βλέμμα «μαγνητίζει» ένα επιβλητικό κτίριο, σαν ξεχασμένο από κάποιο ένδοξο παρελθόν. Τα τραπεζάκι έξω σε καλούν να απολαύσεις έναν δροσιστικό καφέ -αν δεν είσαι ήδη «μυημένος» στα γευστικά θέλγητρα που προσφέρει το Cin Cin.

Μόνο που το συγκεκριμένο σποτ είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα κινηματογραφικό, εξωτερικό σκηνικό. Η post modern διακόσμηση του εσωτερικού του, μάλλον εκπλήσσει. Παστέλ χρώματα και γήινες αποχρώσεις λειτουργούν χαλαρωτικά -ακόμη και για τους ταλαιπωρημένους επισκέπτες του κέντρου. Τα κοκτέιλ -ειδικά τα signature, λειτουργούν ως πρόκληση, αφού ο πειρασμός να τα δοκιμάσεις όλα ταλαιπωρεί κάθε λάτρη του είδους. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά είναι το Constellation (τζιν Bombay, μύρτιλο, βατόμουρο, φράουλα, βασιλικός), αλλά και το καλύτερο Negroni της πόλης. Το παράξενο της υπόθεσης είναι πως δεν υπάρχει το κλασικό μπαρ, με τη συνηθισμένη μπάρα, αλλά τα ποτά φτιάχνονται σε open space.

Cin Cin

Αλλά το ταξίδι στα χρώματα και τις γεύσεις δεν τελειώνει εδώ. Κάποια βήματα παραπέρα, βγάζουν σε έναν μυστικό παράδεισο, αναπάντεχο για τη συγκεκριμένη τοποθεσία: Ένας κήπος οριοθετημένος από φυτά, στρωμένος με γκρι χαλίκι, μακριά από βλέμματα περαστικών και τη βουή της πόλης. Το βράδυ, με τα υπέροχα φώτα του μαγαζιού αναμμένα, έχει κανείς την εντύπωση πως βρίσκεται σε κάποια παραμυθένια πόλη, βγαλμένη από διηγήσεις αιώνων.

Cin Cin

Εκεί μπορεί κανείς να απολαύσεις τις ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες: Το Ριζότο Κολοκύθας, η κλασική ταλιάτα με baby πατάτες και μανιτάρια, το Pork Belly (καραμελωμένη πανσέτα), ενώ η ιδιαίτερη μίξη των υλικών της Farmer’s salad (ντομάτα, μελιτζάνα, κολοκύθα, κρέμα τυριού, φιστίκι Αιγίνης) θα αποτυπωθεί για πάντα στους γευστικούς κάλυκες εκείνου που θα την προτιμήσει.

Cin Cin

Επιπλέον, οι brunch enthusiasts έχουν ένα ειδικό μέρος στην καρδιά τους απλά και μόνο για την Omelette Pizza, αλλά και την εντυπωσιακή σειρά από pancakes (με best seller το Red and White) που σερβίρεται στο συγκεκριμένο spot. Μια καλή ημέρα, δεν μπορεί να ξεκινάει από κάτι διαφορετικό.

Το Cin Cin έκανε έναν από τους ξεχασμένους πεζόδρομους της πόλης, ένα μοντέρνο τοπόσημο, ένα cross over αστικής κουλτούρας, γεύσεων και design.

Info

Info

Cin Cin, Ικτίνου 22, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310223350