Το Κολωνάκι είναι μία κάπως παρεξηγημένη γειτονιά της Αθήνας. Αν και βρίσκεται στο κέντρο, εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης, αυτή η περιοχή μοιάζει σαν να χόρευε από πάντα, στους δικούς της ρυθμούς. Λίγο η παλιά εικόνα του με τις ακριβές μπουτίκ, λίγο το κάπως πασέ attitude των κατοίκων του και λίγο «οι σιλουέτες που στα εξώφυλλα υποφέρουν» που είχε γράψει και ο Δεληβοριάς ήταν για καιρό το outsider της υπόθεσης.

Τον τελευταίο καιρό το Κολωνάκι έχει αρχίσει να ξαναβρίσκει τον εαυτό του, αυτή την φορά στην πιο νεανική του, λιγότερο στημένη και καθώς πρέπει έκδοση. Και μπορεί, τα κάπως παλιομοδίτικα, πλην ιστορικά καφέ, κοντά στην πλατεία να είναι γεμάτα με άντρες που διαβάζουν την εφημερίδα τους ενώ παράλληλα παρατηρούν διεξοδικά τους περαστικούς όμως, υπάρχουν κι άλλα, καθόλου καλτ μέρη για να επισκεφτείς και να απολαύσεις τον καφέ, το γεύμα ή το ποτό σου.

Για αρχή, πριν καθίσεις οπουδήποτε, χάρισε στον εαυτό σου μία μικρή βόλτα στον Εθνικό Κήπο που βρίσκεται δίπλα, πέρνα από την Ηρώδου Αττικού και αφέσου για λίγα λεπτά στην μυρωδιά από τις νερατζιές που αυτή την περίοδο και για όλο το καλοκαίρι είναι διάχυτη και σε κατακλύζει.

Η ιστορική Lykovrisi, με ένα total remake έρχεται να μετατρέψει την πλατεία Κολωνακίου ξανά σε meeting point. Ένα από τα ιστορικότερα καφέ της Αθήνας, όπου συναντιόντουσαν ποιητές, συγγραφείς, και όλος ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, ήταν από μόνο του μία σκηνή ολόκληρη. Σήμερα, γεμάτη με πιο μοντέρνο και νεανικό κόσμο, γνωστούς Αθηναίους και πάλι, ωραία κοκτέιλ και καλή κουζίνα αποτελεί ίσως το πιο «στρατηγικό» μέρος to see and be seen. Στα plus του είναι και το ότι μπορείς να πιείς τον πιο ηλιόλουστο καφέ χειμώνα-καλοκαίρι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lykovrisi (@lykovrisi_athens)

Στην συνέχεια, κατέβα προς τα κάτω και συγκεκριμένα στο ME, ένα σχετικά νέο μαγαζί για καφέ και brunch που έχει καταφέρει να γίνει στέκι. Εκεί, θα βρεις γευστικές και υγιεινές προτάσεις σε φαγητό και ροφήματα ενώ έχει και πεντανόστιμες μπάρες αν θες ένα γρήγορο σνακ με τον καφέ σου. Η αναμονή, συνήθως είναι μεγάλη, οπότε θα σου πρότεινα να κάνεις κράτηση μέσω του site του για να μην περιμένεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη μe (@me_kolonaki)


Προχωρώντας προς το μεσημέρι η Μπιρμπίλω στην Πλουτάρχου είναι η τέλεια επιλογή αν θες παραδοσιακό, καλόμαγειρεμένο, μαμαδίστικο φαγητό, η ελληνική κουζίνα στα καλύτερα της. Καλές πρώτες ύλες, μεγάλες μερίδες και λογικές τιμές. Επίσης, είναι από τις περιπτώσεις που μετά από το φαγητό πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις γλυκό και συγκεκριμένα το εκμέκ τσουρέκι, το οποίο δεν ξέρω πως να το πω αλλά, θα το πω.. είναι ό,τι πιο κοντά στον οργασμό, και το εννοώ!


Από την άλλη, αν προτιμάς το ψάρι και τα θαλασσινά το Codice Blu είναι μία πολύ καλή επιλογή. Οι πάντα φρέσκιες καραβίδες του, το εξαιρετικό ceviche λαβράκι και τα spaghetti με αχινό και αυγοτάραχο θα σου χαρίσουν μικρές στιγμές, καθημερινής ευτυχίας.
Επίσης, αν λατρεύεις τα ζυμαρικά πρέπει να επισκεφτείς το Brunello και να δοκιμάσεις τα linguine με φρέσκιες γαρίδες και μυρωδικά, την πίτσα με gorgonzola και κρέμα σύκου ενώ έχει και καταπληκτικό beef tartar.

Επίσης, οι λάτρεις της γαλλικής κουζίνας θα βρούν στο Κολωνάκι, ένα από τα παλιότερα και καλύτερα γαλλικά εστιατόρια της Αθήνας, το Abreuvoir, το οποίο, αν και μέσα φαίνεται χαριτωμένα παλιακό έξω, έχει μία υπέροχη αυλή όπου μπορείς να φας κάτω από τις μουριές απολαμβάνοντας ένα καλό κόκκινο γαλλικό κρασί και φυσικά, τα γευστικότερα σαλιγκάρια.

Από τις σταθερά καλές επιλογές, είναι το Zurbaran με το menu του να φέρει την υπογραφή της βραβευμένης chef Γεωργιάννας Χιλιαδάκης, ενώ το βράδυ, αποκτά πιο flashy εικόνα με τα πάρτι που γίνονται.  Επίσης, το Malconi’s που διατηρεί την ιταλική γοητεία του, αποτελεί πέρασμα και έχει πολύ ενδιαφέρον και γευστικό menu, από το οποίο ξεχωρίζουμε το chicken leg και το Beef Carpaccio.

Το απόγευμα, πιές ελληνικό καφέ ή ούζο με μεζέ στην Δεξαμενή, ένα μικρό μαγαζάκι που ενώ φαντάζει ξεχασμένο από μία άλλη εποχή στην πραγματικότητα, είναι το μέρος που θες να περνάς την άνοιξη και το καλοκαίρι σου. Σε μία ανηφόρα, ανάμεσα στα δέντρα και δίπλα στο θερινό σινεμά ξεχνάς ότι βρίσκεσαι, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lykovrisi (@lykovrisi_athens)

Προς το βράδυ, πήγαινε στο Dry για ένα καλό ποτήρι κρασί σε elegant περιβάλλον ή στο Poco a poco αν θες κάτι πιο χαλαρό με νέο κόσμο, που συχνά πίνει το ποτό του όρθιος.

 

Διάβασε ακόμα στο intronews.gr

Ταξίδι γεύσεων στην Άπω Ανατολή: Τα μαγαζιά με το καλύτερο κινέζικο

Πράγματα που θα φέρουν στον Μάη τον ήλιο που κρύβεται-ή και όχι

Dirty Shirley: Το γευστικό cocktail με το οποίο θα «κολλήσεις» φέτος το καλοκαίρι – Η νο1 επιλογή στα μπαρ του εξωτερικού