Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το ιταλικό φαγητό και αυτό επειδή η ιταλική, είναι η μοναδική ξένη κουζίνα, εκτός από την ελληνική που έχουμε συνυφασμένη μέσα στο μυαλό μας με τα παιδικά μας χρόνια. Έχουμε μαζέψει για εσάς τις 7 τρατορίες που πρέπει να επισκεφθείτε στην Αθήνα για να πείτε και εσείς «Mama Mia». Ας είναι αυτό το σκονάκι σας στον κόσμο της ιταλικής κουζίνας!

7 τρατορίες στην Αθήνα για να την δεις Ιταλικά

Οι καλύτερες τρατορίες

OVIO

Το Ovio είναι ένα απίστευτο ιταλικό στο κέντρο της Αθήνας και θα σας αποζημειώσει από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Αγαπάμε τόσο τις πίτσες του όσο και την καταπληκτική tagliata του και την εξαιρετική bistecca του, οι οποίες απογειώνουν τους γευστικούς μας κάλυκες. Σε όλα τα πιάτα ζυμαρικών του έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε και φρέσκια τρούφα. Επισκεφθείτε το ιταλικό εδώ.

7 τρατορίες στην Αθήνα για να την δεις Ιταλικά

Il Tinelo

Στο Κλαμάκι, στον Άλιμο και από εκεί που δεν το περιμένεις βρίσκεται κρυμμένη μία εξαιρετική τρατορία. Ο Στέφανος και η Ιταλίδα σύζυγός του είναι εκεί και σας περιμένουν να δοκιμάσετε τα γευστικά πιάτα που προσφέρει το εστιατόριό τους. Όλα τα ζυμαρικά είναι χειροποιήτα και φτιάχνονται εκείνη την ώρα. Το μαγαζί δεν διαθέτει κατάλογο, καθώς όλα τα πιάτα που ετοιμάζονται εκείνη την στιγμή φτάνουν αμέσως στο τραπέζι σου.

Το μενού ξεκινάει από σούπα, συνεχίζει από πιάτα ζυμαρικών της ημέρας (που πιστέψετε μας, είναι πολλά) και συνεχίζει με tagliata με πουρέ. Δεν θα γλείφετε τα δάχτυλά σας γιατί θα έχετε σκάσει ήδη. Μην ξεχνάμε στο τέλος και τα γλυκά. Επισκεφθείτε εδώ το ιταλικό της καρδιάς μας.

7 τρατορίες στην Αθήνα για να την δεις Ιταλικά

Oroscopo

Θα θέλετε να πηγαίνετε κάθε μέρα. Το Oroscopo είναι το ιδανικό εκείνο ιταλικό που μπορεί να μιλήσει στην καρδιά σας. Πραγματικά δεν μπορούμε να σας πούμε ποιο είναι το αγαπημένο μας πιάτο γιατί δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε πιάτο. Μια απίστευτη και αυθεντική εμπειρία στην ιταλική κουζίνα. Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο που για πάρα πολλά χρόνια έχει και τους σταθερούς του πελάτες που ορκίζονται σε αυτό, Μέσα σε αυτούς και εμάς. Επισκεφθείτε εδώ το Oroscopo. Επίσης διαβάστε και εδώ την γευστική μας εμπειρία. Μάλλον μία από τις πολλές.

7 τρατορίες στην Αθήνα για να την δεις Ιταλικά

Maltagliati

Ναι και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μην σας το ξαναγράψουμε. Μια απόλυτα παραδοσιακή τρατορία που προσφέρει στον πελάτη την δυνατότητα να φάει παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις σε έναν περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος θυμίζει Ιταλία. Το συγκεκριμένο, εκτός από το κέντρο της Αθήνας έχει και αδελφάκι στο Παλαιό Φάληρο. Ρίξτε μια ματιά στην εμπειρία μας εδώ και επισκεφθείτε την μαγική αυτή τρατορία εδώ.

7 τρατορίες στην Αθήνα για να την δεις Ιταλικά

Sale Bianco

Είναι στην Γλυφάδα και πρέπει να το ανακαλύψετε, να δεν το έχετε κάνει ήδη. Ο Σικελός σεφ Σαλβατόρε Αντολίνα συνθέτει ένα μενού πληθωρικών γεύσεων, αναπόφευκτα μακαρονοκεντρικών. Θα ξετρελαθείτε ακόμα και με την καταπληκτική του Bistecca alla Fiorentina. Όσον αφορά την κάβα του, περίπου 20 ελληνικές και άλλες τόσες ιταλικές ετικέτες κρασιού, ταιριαστές με το επίπεδο της κουζίνας, είναι εκεί και σε προκαλούν να τις ανοίξεις. Επισκέψου εδώ το Sale Bianco.

7 τρατορίες στην Αθήνα για να την δεις Ιταλικά

Alpino

Το Alpino βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο και κάθε φορά που φεύγουμε θα δίναμε τα πάντα για να ξαναπάμε. Ήταν το1973 όταν το Alpino άνοιξε τις πόρτες του στη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο του πιο ιστορικού εστιατορίου των νοτίων προαστίων. Στη συνέχεια οι φίλοι του Alpino Cucina Italiana, από το 2015, απέκτησαν νέο στέκι στο Χαλάνδρι. Ο chef, το προσωπικό και οι συνεργάτες των εστιατορίων δουλεύουν ασταμάτητα για να διαδώσουν στον κόσμο τα νόστιμα, γευστικά μυστικά της old time classic αλλά και της avante garde κουζίνας. Επισκεφθείτε εδώ το Alpino.

7 τρατορίες στην Αθήνα για να την δεις Ιταλικά

Κεντρίνα

Η Κεντρίνα θα γίνει το νέο σας αγαπημένο στέκι για ιταλικό. Μπορεί να είναι μικρή αλλά πέρα από τον μικρό ημιυπαίθριο χώρο, η Κεντρίνα έχει και μία μεγάλη πρασιά που όσο περνάει η ώρα γεμίζει. Θα εύχεστε πραγμαμτικά να αδειάσει κάποιο τραπεζάκι για να κάτσετε και εσύ. Τα ζυμάρια φτιάχνονται αποκλειστικά από φυσικό προζύμι 52 ετών χωρίς τη χρήση μαγιάς. Ζυμώνονται με αλεύρια που περιέχουν σπόρους και φύτρες αλεσμένα σε πετρόμυλο, και ωριμάζουν αργά για περισσότερες από 24 ώρες, χαρίζοντας ξεχωριστά αρώματα, γεύσεις, όπως και πολύ πιο εύπεπτα και θρεπτικά γεύματα. Δες την Κεντρίνα εδώ.

7 τρατορίες στην Αθήνα που αποδεικνύουν ότι η ιταλική κουζίνα είναι καλύτερη από την ελληνική

Cover Photo Credits: Ovio