Δεν είναι η περιοχή στην Αθήνα που θα σκεφτείς πρώτη για την έξοδό σου. Ούτε καν δεύτερη, για να τα λέμε όλα. Θα κάνεις, όμως, λάθος αν θεωρήσεις πως το Μοσχάτο δεν έχει πράγματα να σου προσφέρει. Κάθε άλλο. Μιλάμε για ένα από τα πιο ωραία «μυστικά» της πρωτεύουσας.

Έχει στιλ, έχει αέρα, έχει άποψη και χαρακτήρα ως μέρος. Απευθύνεται σε αυτούς που ξέρουν ποιοι είναι και τι ψάχνουν, αυτούς που δεν κυνηγάνε αποκλειστικά και μόνο τις φωτό στο Instagram. Είναι μια εμπειρία, ολιστική. Μια περιοχή στην Αθήνα που ξέρει να κρατάει ισορροπίες, ακριβώς επειδή ποτέ δεν μεγαλοπιάστηκε.

Η περιοχή στην Αθήνα που είναι ο ορισμός της τιμιότητας: 7 μαγαζιά για να απολαύσεις φαγητό μέχρι τέλους

Μοσχάτο: 7 μαγαζιά που το κάνουν μια ξεχωριστή περιοχή στην Αθήνα

Chills Burgers

Όσοι αναζητούν το καλό το μπέργκερ, τη συγκίνηση και τη χαρά που μπορεί να προσφέρει η μπουκιά-αποκάλυψη του «τι είναι αυτό που έφαγα μόλις τώρα ρε συ φίλε» βρήκαν το μαγαζί τους.

Το Μοσχάτο είναι μια περιοχή στην Αθήνα που μπορεί να καμαρώνει για ένα μπεργκεράδικο πολύ πάνω του μέσου όρου. Ποικιλία, ωραίοι συνδυασμοί, τέλειες γεύσεις. Το χειροποίητο κάνει τη διαφορά, μαζί βέβαια με την ποιότητα των υλικών.

Νάτο νάτο το Μοσχάτο: Η περιοχή στην Αθήνα που ξεπετάγεται δυναμικά

Στρ. Μακρυγιάννη 113

L. Draft

Μια μπιραρία που θα στεκόταν άνετα με αξιώσεις σε οποιαδήποτε περιοχή στην Αθήνα. Ο κατάλογος είναι άρτια ενημερωμένος και οι λάτρες της βύνης θα βρουν σίγουρα αυτό που ψάχνουν για να το ζήσουν όπως επιθυμούν.

Πεντανόστιμα σνακ και πιάτα έρχονται να πλαισιώσουν το ζύθο της καρδιάς σου. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο διοργανώνονται «λαϊβάκια» και η φάση γίνεται ακόμα πιο “spicy”.

Χρυσοστόμου Σμύρνης 124

CatDog Urban Bar

Είναι cool, είναι ευχάριστο, σε κοιτάει στα μάτια με την έννοια της φιλικότητας και του ανεπιτήδευτου.

Καταπληκτικά κοκτέιλ, βασικά αυτά από μόνα τους είναι λόγος να «κουβαληθείς» σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα όσο μακριά και αν βλέπεις.

Υπέροχος και ο χώρος, διασκοσμημένος με γούστο και άποψη, σε κάνει να περνάς καλά και μόνο που το(ν) βλέπεις. Ένα θετικό vibe που σε παρασέρνει.

Καραολή και Δημητρίου 105

Τα Κανάρια

Ιστορικότατο ψαροταβέρνα, παραδοσιακή και υπέροχη. Οι (πολλοί) φανατικοί του πελάτες έχουν να λένε για τις γαρίδες, βάζουν στοίχημα μάλιστα ότι καλύτερες δεν θα βρούμε σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή στην Αθήνα και αν ψάξουμε. Γενικώς ψαρικά και θαλασσινά είναι σε άλλο level και τα απολαμβάνεις σε ένα χώρο που θα σε κάνει να πιστέψεις πως τηλεμεταφέρθηκες πολλά, μα πολλά χρόνια, πίσω, στην «μπεκ επόκ»!

Στα must του μαγαζιού και η χωριάτικη, ναι, το μυστικό που απογειώνει τη γεύση είναι η έξτρα τριμμένη ντομάτα που μπαίνει σαν topping στην αγαπημένη μας σαλάτα.

Κανάρη 119

Νάτο νάτο το Μοσχάτο: Η περιοχή στην Αθήνα που ξεπετάγεται δυναμικά

Το Ζεμπερέκι

Θα το αφήσουμε να μας συστηθεί, τα λέει άλλωστε τόσο ωραία, λιτά και περιεκτικά: «H ιστορία μας ξεκινάει πριν από 27 χρόνια όταν το πατρικό σπίτι που κατοικούσαμε αποφασίσαμε να το μετατρέψουμε σε “Κουτούκι”. Ήταν σπίτι και αυτή η αύρα του σπιτιού είναι η φιλοσοφία μας… Ακόμα και τα αντικείμενα που διακοσμούν τον χώρο είναι από το σπίτι του παππού και της γιαγιάς! Υποδεχόμαστε τον κόσμο σαν στο σπίτι μας. Στο Ζεμπερέκι δεν θα σε σερβίρουμε… Θα σε περιποιηθούμε!»

Δεν ξέρουμε για σένα, εμείς ψηθήκαμε ήδη και δεν θα αργήσουμε να περάσουμε μια βόλτα από εκεί…

Σολωμού 92

Εν Μοσχάτω

Όταν ένα μαγαζί σου λέει πως είναι «τσιπουροκρασορακάδικο» και «μουσικό γλεντοφαγοπωλείο« ε τότε πας, τρέχοντας! Δηλαδή τι άλλο να ζητήσει κανείς; Τα «στην υγειά μας» ακούγονται σαν ηχώ σε έναν υπέροχο χώρο, ενώ εκλεκτοί μεζέδες έρχονται στο τραπέζι σου για να κάνουν ακόμα πιο όμορφη την όλη «φάση».

Κι όλα αυτά ενώ live λαϊκή μουσική ακούγεται πάντα δυνατά, απογειώνοντας τη διάθεση και το κέφι – ως γνωστόν, η παρέα είναι που μετράει.

Θερμοπύλων 49

Το Δέντρο

Ένα μαγαζί που κάνει το Μοσχάτο ακόμα πιο στιλάτο ως περιοχή στην Αθήνα. Έχει ωραία ποτά, έχει νόστιμα πιάτα, έχει τον τρόπο να σε κάνει δικό του από την πρώτη στιγμή.

Είτε πρωί είτε βράδυ, είναι ένα παρεΐστικο στέκι που σου ζητάει να έρθεις όπως… είσαι, να αράξεις και να το ευχαριστηθείς!

Στρ. Μακρυγιάννη 145-147