Αλήθεια είναι πως δεν θα τολμούσαμε να τον πούμε «παππού» αν τον πετυχαίναμε ποτέ κάπου. Πέρα από το ότι δεν είναι ο άνθρωπος, παρά μόνο ποδοσφαιρικά ομιλώντας, είναι και αυτό το εκρηκτικό του χαρακτήρα του, σήμα κατατεθέν του Πέπε, που θα μας… τρόμαζε. Περιβόητος για το δυναμικό του παιχνίδι, στα όρια ή πέρα από αυτά του νόμιμου.

Εν προκειμένω, η ηλικία βγαίνει μπροστά ως θετικό, για να τονίσει ένα επίτευγμα του αειθαλή σέντερ μπακ. Διαμορφώνοντας με κεφαλιά, στις καθυστερήσεις, το τελικό 2-0 της Πόρτο κόντρα στην Αντβέρπ για την 4η αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League, o Πέπε έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

40 ετών και 254 ημερών, ξεπέρασε την επίδοση του legend Φραντσέσκο Τότι που κρατούσε το ρεκόρ από το 2014 (38 ετών και 59 ημερών) και τον αγώνα της Ρόμα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το ιστορικό γκολ του Πέπε ήρθε την καλύτερη δυνατή ημέρα γι΄αυτόν

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Πέπε δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο χαρούμενος. Είχε και έναν επιπλέον λόγο, όπως αποκάλυψε: «Είναι μια σπέσιαλ μέρα για μένα, γιατί σήμερα (σ.σ.: χθες) είναι και τα γενέθλια της μητέρας μου και της είχα πει πως θα σκοράρω ένα γκολ γι’ αυτήν.

Το ότι βρίσκομαι ακόμα εδώ σε αυτήν την ηλικία είναι απίστευτο. Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, θυσιών και τεράστιου πάθους για το ποδόσφαιρο. Έχω ακόμα πράγματα να προσφέρω πριν αφήσω αυτό το παιχνίδι. Θα δίνω κάθε μέρα τον καλύτερο μου εαυτό για την Πόρτο».

Πηγή φωτό: Twitter FC Porto