Μπήκαμε και επίσημα στον Αύγουστο και πολλοί από εσάς θα βρίσκεστε στην άβολη θέση να αποδεχτείτε ότι δεν θα πάτε πουθενά φέτος. Εντάξει δεν είναι και τόσο χάλια, θα σκεφτείτε. Η Αθήνα τον Αύγουστο είναι μια άλλη πόλη. Μπορείς να την περπατήσεις με την ησυχία σου από το πρωί μέχρι το βράδυ, να ακούσεις τα τζιτζίκια και να το παίξεις Ρένος Χαραλαμπίδης στα «Φθηνά Τσιγάρα».

Αυτό που δεν έχουμε ποτέ καταλάβει είναι γιατί ένας που μένει πίσω στην πρωτεύουσα τον Αύγουστο προσπαθεί να πείσει όλους τους υπόλοιπους ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή. Όχι, δεν είναι. Καταλαβαίνουμε ότι συντρέχουν πολλοί λόγοι που σας κρατάνε πίσω – από οικονομικό μέχρι μιζέρια-, αλλά δεν χρειάζεται να έρχεστε σε αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους που «φεύγουν». Απλά προσπαθείτε να πείσετε τους εαυτούς σας με όποια δικαιολογία βρείτε ότι το φετινό καλοκαίρι δεν είναι και τόσο αίσχος.

Τα περισσότερα επιχειρήματα που θα ακούσετε από κάποιον που αυγουστιάτικα μένει Αθήνα είναι ανούσια και «κλισέ». Προφανώς και δεν θα διαφημίσει ότι πήγε στην σούπερ τέλεια παραλία του νομού Αττικής, αφού δεν συγκρίνεται καν με αυτές του νησιού. Θα βρει, όμως, μικροπράγματα που έκανε με άνεση, ενώ υπό κανονικές συνθήκες του έβγαζαν «το λάδι».

Τα κλισέ που ακούσεις από κάποιον που πέρασε στην Αθήνα το καλοκαίρι

Έκανα Κηφισιά- Πειραιά σε 15 λεπτά

Όσοι μένουν στα δύο άκρα θα το έχουν επιχειρήσει έστω και μια φορά το καλοκαίρι. Είναι βράδυ και δεν έχεις τι να κάνεις και λες δεν πάω μια βόλτα. Μέσα σε 15 λεπτά μπορείς να έχεις φτάσει από την Κηφισιά στον Πειραιά. Ωστόσο, δεν βρίσκουμε κανέναν λόγο που η 15λεπτη βόλτα κάνει καλύτερο το καλοκαίρι στην πόλη. Αν μας το λέγατε οποιοδήποτε άλλο μήνα ίσως να είχε μια βάση. Τον Αύγουστο προφανώς και θα είναι άδειοι οι δρόμοι. Μια ανούσια βόλτα, στην οποία θα κάψεις την πολύτιμη πλέον βενζίνη, δεν κάνει την Αθήνα καλύτερη το καλοκαίρι. Σόρρυ. Πάρτε το τρένο και κάντε την ίδια διαδρομή στην τελική.

Βρήκα πάρκινγκ κάτω από το σπίτι

Θα έχετε ακούσει κάποιον να δυσανασχετεί συνεχώς ότι δεν βρίσκει να παρκάρει κάτω από το σπίτι του, αλλά στο δίπλα στενό. Θα έχετε, επίσης, ακούσει με τι ενθουσιασμό θα σας ανακοινώσει ότι τον Αύγουστο παρκάρει ακριβώς έξω από την πόρτα του σπιτιού του. Ναι και; Κάνε το όλους τους υπόλοιπους μήνες και θα σου πούμε μπράβο. Τι παραπάνω προσφέρει στην καλοκαιρινή σου εμπειρία; Ίσως να ιδρώσεις λιγότερο όσο περπατάς για να μπεις στο σπίτι σου.

Πήγα σινεμά και ήταν άδειο

Καταλαβαίνουμε ότι το σινεμά όταν δεν κατακλύζεται από κόσμο είναι καλύτερο. Δεν έχει τόση φασαρία κι απολαμβάνεις την ταινία με την ησυχία σου. Το να πας, όμως, σινεμά καλοκαιριάτικα και να περηφανεύεσαι ότι ήταν άδειο, δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο το καλοκαίρι σου. Επίσης μπορείς να πας και σε κάποιο νησί σινεμά και να είναι το ίδιο ήσυχα. Λέμε τώρα…

Βρήκα ξαπλώστρα στην παραλία

Οι παραλίες της Αττικής είναι συνήθως φίσκα όλους τους μήνες εκτός από τον Αύγουστο. Γιατί; Επειδή όλοι έχουν φύγει. Είναι φυσικό κι επόμενο να βρεις και ξαπλώστρα και να μην κολυμπάς δίπλα σε δεκάδες κόσμο. Δεν χρειάζεται να νιώθεις ξεχωριστός για αυτό.

Αράζω όλη μέρα και ξεκουράζομαι

Εντάξει νομίζω αυτό είναι το νούμερο ένα επιχείρημα όλων όσων μένουν πίσω στην Αθήνα τον Αύγουστο. Έχουν πάρει άδεια και σου λένε εγώ τουλάχιστον κάθισα κάτω από το κλιματιστικό όλη μέρα και ξεκουράστηκα. Εσύ; Έτρεχες στην παραλία μέσα στον ήλιο και ταλαιπωρήθηκες. Πραγματικά το πιστεύουν αυτό ή προσπαθούν να νιώσουν καλύτερα; Δηλαδή θέλουν να μας πείσουν ότι το να κάθεσαι 24/7 στο σπίτι και να λιώνεις στον υπολογιστή είναι καλύτερο από το να πηγαίνεις για μπάνιο σε κάποιο νησί. Ναι, λογικά.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Το νησί που δεν επισκέπτεσαι για τις παραλίες αλλά για την αρχιτεκτονική του

4 περιοχές της Αθήνας που ψάχνουμε με το κυάλι να βρούμε τα θετικά τους χαρακτηριστικά

Είναι νεκρός ο Eminem; Η θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι πέθανε το 2006