Εντυπωσιακές κατοικίες πάνω στην θάλασσα, γυάλινα πατώματα που δίνουν την εντύπωση ότι  πλέουν πάνω σε γαλαζοπράσινα νερά, μεταφέροντας τους επισκέπτες σε έναν επίγειο παράδεισο, αυτό προσφέρουν οι Μαλδίβες στους επισκέπτες τους.

Εξωτερικές πισίνες που καταλήγουν στην θάλασσα, εντυπωσιακή διακόσμηση πλήρως εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον, νεροτσουλήθρες και σκάλες που οδηγούν στον ανοιχτό ωκεανό. Τα τελευταία 50 χρόνια, οι Μαλδίβες εξελίσσονται διαρκώς και πλέον έχουν μετατραπεί σε ένα ειδυλλιακό όνειρο.

Οι ντόπιοι στις Μαλδίβες υποδέχονται τους τουρίστες με βρεγμένες πετσέτες, ιδανικές για αναζωογόνηση από την κούραση του ταξιδιού και τοπικές λιχουδιές όπως ινδική καρύδα. Τα τουριστικά θέρετρα είναι προσανατολισμένα στην βιωσιμότητα,  χτισμένα από φυσικά υλικά, διαθέτουν μονάδες αφαλάτωσης και δομές αποκατάστασης υφάλων.

Kudadoo

Είναι από τα μικρότερα θέρετρα μιας και διαθέτει μόλις 15 κατοικίες. Όλες, βρίσκονται πάνω στο νερό και τροφοδοτούνται από ηλιακούς συλλέκτες γεγονός που τους εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον. Σχεδιασμένο από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Yuji Yamazaki, έχει μια μοντέρνα αισθητική ελευθερίας. Κάθε κατοικία διαθέτει ιδιωτική πισίνα με γυάλινο πυθμένα για να αντικρίζετε τον ωκεανό και προσφέρει πλήθος υπηρεσιών όπως μασάζ και μπάτλερ.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kudadoo Maldives (@kudadoomaldives)

The Ritz-Carlton Maldives, Fari Islands

Οι περισσότερες από τις 100 βίλες του, βρίσκονται πάνω από το νερό, σε έναν μοναδικό κυκλικό σχεδιασμό, εξοπλισμένες από ξύλινες ράγες που προέρχονται από βιώσιμη ξυλεία. Οι επισκέπτες, μπορούν να περάσουν χρόνο στην ιδιωτική τους πισίνα ή να κάνουν κατάδυση με αναπνευστήρα. Το The Ritz είναι το πρώτο θέρετρο  που περιλαμβάνει το πρόγραμμα Ambassadors of The Environment του Jean-Michel Cousteau. Υψηλά καταρτισμένοι θαλάσσιοι βιολόγοι, δείχνουν στους επισκέπτες πώς χρησιμοποιούν drones για να εντοπίσουν και να κόψουν τα δίχτυα ψαρέματος που πιάνονται σε υφάλους ενώ πραγματοποιούνται και νυχτερινές υποβρύχιες καταδύσεις με την βοήθεια φωτεινού αναπνευστήρα.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Ritz-Carlton Maldives, Fari Islands (@ritzcarltonmaldives)

Four Seasons Resort Maldives at Landaa Giraavaru

Τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο και το μπαμπού μπλέκονται με την πολυτέλεια και την σύγχρονη αισθητική επιτρέποντας στο φως να διεισδύσει παντού. Το Four Seasons διαθέτει επίσης κέντρο αποκατάστασης χελωνών όπου οι ερευνητές μελετούν την συμπεριφορά τους προσπαθώντας παράλληλα να ασκήσουν πίεση για την προστασία τους.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Four Seasons Resorts Maldives (@fsmaldives)

The Nautilus

Δημιουργήθηκε με σκοπό οι επισκέπτες του να ξεχάσουν τον χρόνο και να αφεθούν στην ηρεμία και την μοναδικότητα που τους προσφέρει αυτό το μέρος. Οι 26 βίλες του είναι φτιαγμένες από καμπυλωτούς τοίχους, που δίνουν την αίσθηση των κυμάτων που κυματίζουν στις ακτές του. Οι επισκέπτες σε αυτό το καταφύγιο μπορούν κάνουν και να φάνε οτιδήποτε θέλουν κατά την διάρκεια της ημέρας. Μία εξατομικευμένη εμπειρία  επιτομή του boho-chic με φωτεινές ταπετσαρίες και μοναδικά κομμάτια επίπλων.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Nautilus Maldives (@thenautilusisland)

Πηγή φωτογραφιών: Instagram