Την ώρα που δισεκατομμυριούχοι επιδίδονται σε αγώνα κατάκτησης του διαστήματος και δισεκατομμύρια λεφτά φεύγουν προς αυτή την κατεύθυνση, ένας άλλος, επίγειος μαραθώνιος μαίνεται. Ο λόγος για τη βιομηχανία του θεάματος, εκεί όπου οι streaming πλατφόρμες έχουν γίνει τιτάνες, έχουν καταπιεί επί της ουσίας το σινεμά, μετά κι από ενάμιση χρόνο πανδημίας, και ξοδεύουν αλόγιστα ποσά.

Μετά τα 15 εκατομμύρια ανά επεισόδιο που κόστισε το Game of Thrones στο HBO στην 8η σεζόν, είχαμε το Mandalorian της Disney+ για το οποίο ξοδεύτηκαν 100 εκατομμύρια για την πρώτη σεζόν. Στην πορεία επιβεβαιώθηκε ότι η πρώτη σεζόν του prequel του Lord of The Rings θα κοστίσει συνολικά κοντά στα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Τώρα, είναι πάλι το HBO που κάνει μια επένδυση για την οποία δε φαντάζονταν πολλοί ότι θα φτάσει σε τέτοιο ύψος χρηματικό. Το videogame The Last Of Us είναι μια ιστορία επιβίωσης ενός πατέρα με την κόρη του σε έναν κόσμο γεμάτο με ζόμπι. Το στόρι δεν προδιαθέτει για μεγάλες απαιτήσεις σε σκηνικά. Ειδικά τώρα που υπάρχει τεχνογνωσία στις παραγωγές για ιστορίες με zombie theme. Κι όμως, το Forbes αναφέρει σε δημοσίευμα του ότι σειρά, τα γυρίσματα της οποίας έχουν ξεκινήσει στον Καναδά, θα υπερβαίνουν σε κόστος ακόμα και το Game of Thrones.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 8ψήφιο ποσό ανά επεισόδιο. Η πρώτη σεζόν θα έχει 10 επεισόδια, άρα μιλάμε για τουλάχιστον 100 εκατομμύρια. Πρόκειται για ένα ποσό που ακόμα και το Game of Thrones έφτασε στην 6η σεζόν για να το εξασφαλίσει.

Σίγουρα τα πολλά λεφτά δεν υπογράφουν κάποια δεδομένη επιτυχία σε μια εποχή που έχει ανέβει το επίπεδο των σειρών και δύσκολα θα βρεις κάποια που να μην είναι τουλάχιστον καλή, όμως δεδομένα διευκολύνουν πολύ τα πράγματα σε επίπεδο εφέ και κυρίως προώθησης. Μόνο και μόνο αυτή η είδηση για το κόστος παραγωγής, δημιουργεί προσδοκίες και θα ωθήσει κόσμο να την δει.

Το The Last Of Us αναμένεται να είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2022, με τον Πέδρο Πασκάλ (Mandalorian, Game of Thrones, Narcos) και τη Μπέλα Ράμσι (την badass πιτσιρίκα που έκανε στο Game of Thrones τη Λυάννα Μόρμοντ) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.