Χειροβομβίδες παλαιότερων δεκαετιών ήρθαν στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης σε ξενοδοχείο της Κυπαρισσίας. Τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν από τους εργάτες του συνεργείου οι οποίοι ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία.

Ο αριθμός των εκρηκτικών ήταν αρκετός για να προκληθεί άμεση κινητοποίηση. Οι εργάτες χωρίς να το σκεφτούν δεύτερη φορά, σταμάτησαν όλες τις δραστηριότητές τους οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν έκρηξη και μίλησαν με το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, πρόκειται για το παλιό ξενοδοχείο «Βασιλικό» στην οδό Καλαντζάκου στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κυπαρισσίας, που λειτουργούσε από το 1940 έως και τις αρχές του περασμένου μήνα.

Καθώς φαίνεται, το ξενοδοχείο έφτασε στο τέλος εποχής και το κτίσμα έχει περάσει σε άλλα χέρια προκειμένου να μετατραπεί και ν’ αλλάξει χρήση. Στο πλαίσιο αυτών των εργασιών, οι εργάτες βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το θέαμα. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Τριφυλλίας, κάλεσαν τους συναδέλφους τους στο ΤΕΕΜ προκειμένου να εξουδετερώσουν τα εκρηκτικά.

Η περιοχή αποκλείστηκε μέχρι ν’ αναλάβουν οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Photo credits: eleftheriaonline.gr