Ίσως η πιο χαρακτηριστική εικόνα όσων μεγάλωσαν τη δεκαετία των ‘90s, να είναι αυτή που τα Σαββατοκύριακα ήταν γεμάτα με παιδικά στην τηλεόραση. Ήταν η μεγαλύτερη ευχαρίστηση των αθώων παιδικών χρόνων.

Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, τότε γνωρίζεις πως η Disney+ είναι μονόδρομος. Και τώρα που ο καύσωνας έξω είναι απαγορευτικός για να βγεις βόλτα, σου έχουμε τις ιδανικές προτάσεις για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου στο σπίτι. Με παιδικά, ναι.

Η ταινιοθήκη του Disney+ είναι πλούσια (thank God), επομένως το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να βάλεις κλιματιστικό, να αράξεις με παγωτό στο χέρι και να πατήσεις play στις παρακάτω παιδικές ταινίες. 

Τα Μυαλά που Κουβαλάς

παιδικεσ ταινιεσ disney

Ένα κινούμενο σχέδιο της Pixar, εξαιρετικό σε όλα του. Πρωταγωνίστρια είναι η Ράιλι, που περνάει από όλα τα στάδια των συναισθημάτων. Η Ράιλι, όταν μαθαίνει πως πρέπει να μετακομίσει στο Σαν Φρανσίσκο, επειδή ο πατέρας της βρίσκει δουλειά εκεί, περνάει από την χαρά, στη λύπη και αργότερα στον θυμό.

Μπαίνοντας στην προεφηβεία η Ράιλι έρχεται σε επαφή και με την απαξίωση: δεν έχει ούτε χαρά, ούτε λύπη. «Τα Μυαλά που Κουβαλάς» είναι μια ταινία με χιούμορ και ένα παραμύθι που σε κάνει να συμφιλιώνεσαι με τον εσωτερικό σου κόσμο.

Up

παιδικεσ ταινιεσ disney

Μια αισιόδοξη ταινία της Pixar, μια ταινία για την πραγματοποίηση των νεανικών ονείρων. Ο 78χρονος χήρος Carl Fredricksen, αποφασισμένος να εκπληρώσει την παιδική υπόσχεση που είχε δώσει στην αγαπημένη γυναίκα του Ellie , δένει το σπίτι τους με χιλιάδες μπαλόνια με ήλιο και πετά με αυτό προς τους Παραδεισένιους Καταρράκτες, στη Βενεζουέλα. 

Ο Russell, ένας ενθουσιώδης νεαρός εξερευνητής της άγριας φύσης που επισκέφθηκε τον Carl προσπαθώντας να κερδίσει το τελικό προσκοπικό του σήμα, τον συνοδεύει άθελά του στο περιπετειώδες ταξίδι. Η ταινία εστιάζεται σε δύο κεντρικούς χαρακτήρες. Τον, κατσούφη κι ιδιότροπο χήρο, Καρλ Φρέντρικσεν. Και τον 8χρονο, ένθερμο εξερευνητή της άγριας φύσης, υπερβολικά ενθουσιώδη, ομιλητικό και φιλικό πρόσκοπο, Ράσελ. 

Θα βρεθούν αποκλεισμένοι «ψηλά στον ουρανό», μέσα σ’ ένα ξύλινο σπίτι, δεμένο από εκατομμύρια μπαλόνια, που επιπλέει ανάμεσα στα σύννεφα με προορισμό έναν χαμένο παράδεισο κάπου στη Νότια Αμερική. Ο Φρέντρικσεν θα συνειδητοποιήσει πως ο Ράσελ είναι ένα ανασφαλές και παραμελημένο πιτσιρίκι που αναζητά πατρική στοργή και προσοχή. Κι αντίστοιχα, ο Ράσελ θα μάθει πως ο Φρέντρικσεν είναι ένας ερωτευμένος νέος με ένα ανεκπλήρωτο όνειρο ζωής.

Μπαμπούλας Α.Ε

παιδικεσ ταινιεσ disney

Κλασική παιδική ταινία στο Disney+. Στην Μπαμπουλόπολη ζουν τέρατα που έχουν κι αυτά τις παραξενιές τους. Γελάνε, κλαίνε, ερωτεύονται. Η Μπαμπούλας Α.Ε. είναι μία εταιρεία που συλλέγει τις κραυγές των παιδιών τρομάζοντας τα με ειδικά εκπαιδευμένους φοβιστές, επειδή παράγουν ενέργεια. 

Όταν ένα παιδί, η Μπου εισβάλλει στην Μπαμπουλόπολη, θα επικρατήσει το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» ενώ ο Σάλι και ο Μάικ στην προσπάθεια τους να το κρύψουν ανακαλύπτουν την μυστική επιχείρηση του Ράνταλ, εκείνος απαγάγει παιδιά και η μηχανή του τους ρουφάει τις κραυγές.

Brave (Η γενναία)

παιδικεσ ταινιεσ disney

Περνώντας σε παιδική ταινία του Disney+, δεν γίνεται να μην προτείνουμε το Brave, με την κλασσική φιγούρα της Μέριντα. Μια τρομερή τοξότης, αλλά και πολύ παρορμητική. Θέλοντας να χαράξει το δικό της δρόμο στο μυστηριώδες τοπίο των Highlands της Σκωτίας, η Μέριντα αψηφά ένα αρχαίο έθιμο που είναι ιερό για τους άρχοντες της χώρας, τον άρχοντα Μαγκάφιν, τον στριμμένο λόρδο Μάκιντος και τον λόρδο Ντίγκουολ.

Οι πράξεις της Μέριντα προκαλούν χάος στο βασίλειο που δεν επιδέχεται καμίας διόρθωσης κι όταν απευθύνεται στην εκκεντρική γριά Μάγισσα για βοήθεια, μπλέκει με μια νοσηρή κατάρα.

Διαθέσιμη στο Disney+ και ιδανική για ένα χαλαρό καλοκαιρινό βράδυ Σαββάτου.

Soul

παιδικεσ ταινιεσ disney

Το 2020 κυκλοφόρησε αυτή η τέλεια παιδική ταινία, Soul, που απέσπασε δύο Όσκαρ, Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής.

Μιλά για τη μεταφυσική περιπέτεια ενός απογοητευμένου μουσικού και ευγενικού δάσκαλου και επί της ουσίας πραγματεύεται την αμερικανική εμμονή με την ατομικότητα και την ιδανική της ενσάρκωση στον κοινωνικό ανταγωνισμό. Όταν ο Τζο πεθαίνει, αρνείται να δεχτεί το τέλος ως θέσφατο και μηχανεύεται την επιστροφή του στα εγκόσμια, για να προλάβει την ευκαιρία της ζωής του, μια βραδιά στο κλαμπ όπου ονειρευόταν να παίξει πιάνο από τότε που τον πρωτοπήγε ο πατέρας του και μαγεύτηκε διά βίου και αμετάκλητα.

Δες το απόψε στο Disney+ και απόλαυσε ένα ταξίδι από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στα κοσμικά βασίλεια για να ανακαλύψεις τις απαντήσεις στις πιο σημαντικές ερωτήσεις της ζωής.