Οι επιλογές στην πόλη είναι πολλές και διαφορετικές, εσύ αρκεί να επιλέξεις πώς θέλεις να περάσεις το βράδυ σου.

Κουκάκι Hitchcocktales

Μπαρ

Hitchcocktales στο Κουκάκι

Το Hitchcocktales στο Κουκάκι δεν έχει μόνο έξυπνο όνομα (λογοπαίγνιο που παραπέμπει στα coctails), αλλά σε τραβάει κατευθείαν μόλις το δεις απέξω με τον υπέροχο ζεστό χώρο του.

Μόλις περάσεις την πόρτα όλα μπορούν να συμβούν, αφού αρχικά μπαίνεις σε ένα μπαρ που φαίνεται ήπιο και όμως όσο περνούν οι ώρες το κέφι ανάβει και οι βραδιές αποκτούν χρώμα και ταυτότητα.

Πρόκειται για μια παλιά αποθήκη ανταλλακτικών αυτοκινήτων που μεταμορφώθηκε σε έναν all day χώρο για ποτό, κρασί, καφέ, φαγητό και κοκτέιλ.

H κουζίνα είναι μεσογειακή, με έμφαση στο ελληνικό στοιχείο (π.χ. κοτόπουλο με σάλτσα φέτα ή μπριζόλα με σάλτσα κάππαρης). Τα ονόματα των κοκτέιλ (το plus του μαγαζιού) είναι εμπνευσμένα από τις ταινίες του μετρ του σασπένς – π.χ. «Ψυχώ». Πέμπτη και Κυριακή live μουσική.

Hitchcocktales
Πορίνου 10, Αθήνα 117 42
Τηλέφωνο: 21 0921 0023

Κουκάκι Τuk tuk

Εστιατόριο

Τuk tuk

Το πολύχρωμο μικροσκοπικό Τuk tuk στη Βεΐκου στο Κουκάκι σε ταξιδεύει σε μία άλλη κουλτούρα.

Είναι ένα ethnic εστιατόριο, σε λογική street food, που σερβίρει αυθεντικές ταϊλανδέζικες συνταγές.

Πίσω από την open cuisine του ο Μπάμπης Ασκερίδης και οι Ταϊλανδές μαγείρισσες ετοιμάζουν εξαιρετικές παραδοσιακές συνταγές που θα έτρωγες σε εστιατόριο, αλλά σε πολύ προσιτές τιμές!

Σπεσιαλιτέ το Phat See Ew!

Βεΐκου 40, Κουκάκι
Τηλέφωνο: 211 4051947

Θέατρο οδού Κυκλάδων

Θέατρο

Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»

Ο Στάθης Λιβαθινός (ξανα)ανεβάζει Στόπαρντ φέτος στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής». Το έργο του Τομ Στόπαρντ «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί» κάνει πρεμιέρα στις 16/2.

O Βρετανός συγγραφέας εμπνεύστηκε από τους δύο δευτερεύοντες χαρακτήρες του «Άμλετ», που δεν αναπτύσσονται πλήρως στο πρωτότυπο έργο, και δημιούργησε μια ιλαροτραγωδία η οποία αγγίζει –και προχωράει πέρα από– το θέατρο του παραλόγου.

Στην κατά Στόπαρντ εκδοχή, αυτό το μπεκετικό δίδυμο αγωνίζεται αενάως να κατανοήσει τους σύνθετους ελιγμούς που λαμβάνουν χώρα και τα θαλασσώνει κατά τη διάρκεια της σαιξπηρικής ιστορίας, που εκτυλίσσεται παράλληλα και ακατανόητα.

Θέατρο της οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»
Κυκλάδων 11, Αθήνα 113 61
Τηλέφωνο: 21 0821 7877

Σινεμά

Priscilla (2023, Δραματική)
Διάρκεια: 113′

Όταν η δεκατετράχρονη Πρισίλα γνωρίζει τον ήδη διάσημο Έλβις Πρίσλεϊ, δεν φαντάζεται ότι πριν καλά καλά το καταλάβει θα τον ερωτευτεί και θα μοιραστεί μια ταραχώδη σχέση με το βασιλιά του ροκ εντ ρολ.

Πρόκειται για μία παράξενη βιογραφία που διατηρεί την ισορροπία ανάμεσα στη συγκρατημένη αποκαθήλωση ενός μύθου και την επούλωση ενός τραύματος. Βραβείο ερμηνείας στη Βενετία για την πρωταγωνίστρια Κάιλι Σπένι.

Σκηνοθεσία: Σοφία Κόπολα
Με τους: Κάιλι Σπάνι, Τζέικομπ Ιλόρντι, Άρι Κοέν

Πού παίζεται: Cinobo Όπερα (Ακαδημίας 57, τηλ.: 2103638909), Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός, τηλ.: 2103609695), Γαλαξίας Cinema (Μεσογείων 6, τηλ.: 2107773319).

Μουσική

«Έξι προσεγγίσεις στον Ναζίμ Χικμέτ»

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στις 21:00, ο συνθέτης Στάθης Ουλκέρογλου παρουσιάζει το έργο του «Έξι προσεγγίσεις στον Ναζίμ Χικμέτ», μετά την επιτυχία που είχαν οι παρουσιάσεις του στην Κωνσταντινούπολη (2022), στη Σμύρνη (2023), στο Τσανάκκαλε (2016) και στην Αμάσρα (Μαύρη Θάλασσα-Πόντος 2023).

Έξι αποσπάσματα από την ποίηση του μεγάλου Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, στη γνωστή και κλασσική πλέον μετάφραση-απόδοση του Έλληνα μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, μελοποιημένα από τον Στάθη Ουλκέρογλου, για φωνή-σοπράνο και πιάνο.

Φωνή, η σοπράνο Θεοδώρα Ζήκου – Πιάνο, η Φωτεινή Τριανταφύλλου.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος και μέσα στην ατμόσφαιρα που θα έχει ήδη δημιουργηθεί, η Θεοδώρα Ζήκου και ο Στάθης Ουλκέρογλου θα μας κρατήσουν συντροφιά με τραγούδια που θα μπορούμε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί!

Προπώληση: more.com
https://www.more.com/music/eksi-proseggiseis-ston-nazim-xikmet/
Τηλ. κρατήσεων: 210 8613739

Σχετικά με τον χώρο: http://www.dieleusis.gr/
Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις (Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη)

Ναζίμ Χικμέτ

Βιβλίο

«Οι κίνδυνοι του να καπνίζεις στο κρεβάτι» της Μαριάνα Ενρίκες
Μετάφραση: Χριστίνα Θεοδωροπούλου
Εκδόσεις: Πατάκη

Μια νεαρή γυναίκα ξεθάβει από τον κήπο της κάποια οστά, που δεν ανήκουν σε ζώο· ένας ζητιάνος φέρνει την καταστροφή σε μια ολόκληρη γειτονιά· μια απόκοσμη παρουσία αναζητά μια θυσία σε μια λουτρόπολη· ένα κορίτσι νιώθει φετιχιστική έλξη για τις νοσούσες καρδιές·

ένας ροκάς δέχεται από τις θαυμάστριές του, μετά τον φριχτό του θάνατο, έναν φόρο τιμής που ξεπερνά κάθε φαντασία· ένας νεαρός που βιντεοσκοπεί γυναίκες που φορούν ψηλά τακούνια και ζευγάρια που κάνουν έρωτα δέχεται μια πρόταση που θα του αλλάξει τη ζωή…

Στις δώδεκα ιστορίες που συνθέτουν το βιβλίο αυτό, η Μαριάνα Ενρίκες ξεδιπλώνει ένα ολόκληρο ρεπερτόριο εμπνευσμένο από τις κλασικές ιστορίες τρόμου: φαντάσματα, μάγισσες, πνευματιστικές συνεδρίες, σπηλιές, οράματα, νεκροί που επιστρέφουν στη ζωή…

Συνεχίζοντας, με εντελώς προσωπικό τρόπο, αυτή την παράδοση, η Ενρίκες εξερευνά το δυσοίωνο που παραμονεύει στην καθημερινότητα και τα σκοτεινά μονοπάτια του ερωτισμού, δημιουργώντας εξαιρετικά δυνατές εικόνες.

Κουκάκι