Αν είσαι τώρα φοιτητής, ξέρεις, απολαμβάνεις, το ζεις στο απόλυτο. Αν υπήρξες, θα νοσταλγήσεις, ενδεχομένως και να μελαγχολήσεις, αυτά τα χρόνια δεν ξεχνιούνται ποτέ. Κι αν είσαι επίδοξος (φοιτητής), δεν θα κρατιέσαι από προσμονή γι’ αυτά που σου έρχονται. Η παρέα είναι που μετράει και αυτό αναδεικνύεται στο μέγιστο βαθμό σε 2 μεζεδοπωλεία της Αθήνας που γίνεται παρέλαση από φοιτητόκοσμο.

Φρέσκα, ωραία νεανικά πρόσωπα, γεμάτα κέφι και ζωντάνια. Ατέρμονες συζητήσεις για τα πάντα, από γκομενικά ως κοινωνικοπολιτικά, ενώ στο τραπέζι στριμώχνονται διάφορα καλούδια. Τσίπουρα, μπιρίτσες, κρασάκια και βέβαια τα απαραίτητα συνοδευτικά – μα τι, ξεροσφύρι θα τα πιούνε τα παιδιά;

Καφενείον 111 και Φειδίου 2. Δύο μεζεδοπωλεία που αυτή τη στιγμή είναι τα πιο hot στο κέντρο της Αθήνας για τη φοιτητική κοινότητα. Όλοι (τους) πάνε εκεί, όλοι θέλουν να είναι εκεί. Δεν είναι μόνο το hype που μιλάει. Είναι, κυρίως, η γνησιότητα της «φάσης»…

Τα 2 μεζεδοπωλεία της Αθήνας που μαζεύουν όλο τον φοιτητόκοσμο

Καφενείον 111

Δεν ξέρουμε πόσους από τους θαμώνες θα ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία, αλλά θα την πούμε, κακό δεν κάνει, ίσα ίσα. Το κτήριο που τα… πίνουν χτίστηκε το 1918 – καλοδιατηρημένο δεν είναι για τόσο παλιό;

Εδώ το τσιπουράκι σου (τραβιέται τώρα ένα «τικ» παραπάνω με το κρύο) έρχεται με τη συνοδεία νόστιμων μεζέδων, η διαχρονικά γοητεία του απλού και κάτι για να σε «πιάσει».

Κι όλα αυτά με καθημερινή ζωντανή μουσική για συνοδεία, κάτι που βοηθά τα μέγιστα στο να ανεβεί το κέφι, ας αρχίσουν οι χοροί, που λέμε. Τα καλά μεζεδοπωλεία επενδύουν συχνά και σε αυτό.

Ζεστός χώρος, ξεχωριστός χωρίς «δήθεν» και «τάχα μου». Γι’ αυτό ακριβώς και τόσο δημοφιλής στη νεολαία.

Ερμού 111, Μοναστηράκι

Φειδίου 2 – Μουσικό Καφενείο

Σε ένα στενό δρομάκι του κέντρου, που σφύζει από ζωή και χαρακτήρα, γίνονται πράγματα ωραία και λαμπρά! Ειδικά τις μέρες που έχει live, με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια, γίνεται το έλα να δεις. Οι ιδιοκτήτες είναι (και) μουσικοί, ξέρουν τουτέστιν από καλή μουσική και το party στήνεται σε χρόνο dt. Είχαν παλιά μαγαζί στην Πεύκη, εξ ου και η ταμπέλα «Πιάνο Ουζερί ο Παππούς» που κοσμεί το χώρο.

Γιατί, και αυτό είναι πραγματικά υπέροχο, η αγάπη για το καλό τραγούδι του άλοτε περνάει από γενιά σε γενιά, εξελίσσεται σε κάτι που σύνορα δεν γνωρίζει. Είναι μια συνέχεια, είναι μια κληρονομιά. Μαθαίνεις το παρελθόν, προχωράς μπροστά.

Απέναντι από το κτήριο του Τσίλλερ και δίπλα στον θρυλικό Καπετάν Μιχάλη (ένα από τα πιο αυθεντικά μέρη για «τσιμπολόγημα» στην Αθήνα), το Μουσικό Καφενείο ή αλλιώς Φειδίου 2 (για να μην ψάχνεις στο google maps) είναι ένα μεζεδοπωλείο που φτιάχνει καταστάσεις φρέσκες α λα… παλαιά.

Για φαγητό: ντάκος, απάκι, γραβιέρα και σπιτικό τουρσί μανιτάρι. Για ποτό, ό,τι τραβάει η όρεξη σου (και το πορτοφόλι σου, βεβαίως βεβαίως!), φίλε φοιτητή.

Φειδίου 2

μεζεδοπωλεία