Είναι μια περιοχή της Αθήνας που δεν ακούς συχνά. Δεν αποτελεί προορισμό για τους «έξω», δεν είναι hype. Και; Χίλιες φορές καλύτερα! Γιατί έτσι η Δάφνη καταφέρνει και παραμένει ένα μέρος απολύτως αυθεντικό, με μαγαζιά-διαμάντια. Γι’ αυτούς που ξέρουν (να εκτιμούν).

Εδώ δεν υπάρχουν «δήθεν», τίποτα το επίπλαστο. Δύσκολα πάντως μπορείς να κατατάξεις κάπου αυτήν την περιοχή της Αθήνας. Και ερχόμαστε εμείς για να διορθώσουμε την αδικία και να την στέψουμε με τις πρέπουσες… δάφνες ποιότητας! Το αξίζει στο 100%.

Η περιοχή της Αθήνας που την υποτιμούν γιατί δεν ξέρουν πού να την κατατάξουν: 8 όμορφα μαγαζιά για όλα τα γούστα

Φύγαμε για Δάφνη: 8 μαγαζιά σε μια περιοχή στην Αθήνα που κανείς δεν ξέρει που να κατατάξει

Spoiled

Από τα κορυφαία κοκτέιλ εκεί έξω, σε όποια περιοχή της Αθήνας κι αν ψάξεις, δύσκολα θα βρεις καλύτερα. Ένα μαγαζί που έχει χαρακτήρα, έχει άποψη, έχει την τόλμη να αναζητά το ξεχωριστό, να μας… κακομαθαίνει, για να δανειστούμε κάτι από το όνομά του.

«Σκαρώνει» και ωραία παρτάκια, γενικώς είναι ανήσυχο με την καλή την έννοια, έχει πάντα κάτι φρέσκο και ξεχωριστό να σου προσφέρει.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 18

Jerar

Ένα «Μισελενάτο» εστιατόριο σε μια περιοχή της Αθήνας που δεν θα φανταζόσουν. Έτσι όμως είναι με τα πολύ καλά. Έρχονται, ενίοτε, εκεί που δεν τα περιμένεις.

Και το Jerar είναι high level. Μια fine dining ξεχωριστή εμπειρία που μπήκε με το σπαθί του στον Οδηγό Michelin συνδυάζοντας ποιότητα και προσιτές τιμές.

Η Δάφνη μπήκε στο γαστρονομικό χάρτη χάρη σε μια παρέα ανθρώπων που ένωσαν όραμα, επιμονή, υπομονή και γνώση. Για ένα υπέροχο (γευστικό) αποτέλεσμα.

Αγίας Βαρβάρας 55

Μαντανία

Το πιο all day στέκι της Δάφνης, ένα μαγαζί που σε όποια περιοχή της Αθήνας κι αν μπορούσες να το… τηλεμεταφέρεις, θα ήταν πάντα γεμάτο. Εν αρχή είναι πανέμορφο. Θες να το βγάλεις… φωτογραφία με το πού το βλέπεις. Σου δημιουργεί διάφορα θεματικά περιβάλλοντα, από industrial ως κυκλαδίτικο – αλλά παντού είναι παρεΐστικο.

Μεγάλο, άνετο, είναι το ίδιο απολαυστικό είτε κάτσεις μέσα είτε στη φοβερή αυλή του. Καφές, brunch, lunch, smoothies, ποτά, κοκτέιλ – όλα είναι όπως πρέπει.

Αγ. Δημητρίου 17 & Ηροδότου

Κροκόδειλος

Στέκι, ο ορισμός. Ένα εναλλακτικό πολύχρωμο καφενείο με μερικά πιάτα που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό με τη νοστιμιά τους.

Εδώ σου μιλάνε στον ενικό, εδώ νιώθεις πως σε έφερε η τύχη για να βρεις το «λιμάνι» για τις εξόδους σου – ο Κροκόδειλος κάθε άλλο παρά.. δαγκώνει! Πάντα με καλή μουσική από τα ηχεία, συχνά με ψαγμένα θεματικά πάρτι, γευστικά και μουσικά.

Πλούτωνος 40

Φυσικό και Επόμενο

Ένα συνεργατικό καλαίσθητο καφενείο που αγαπάνε ιδιαιτέρως οι φοιτητές, αγαπάνε και όλοι όσοι… νιώθουν φοιτητές. Με την έννοια της αγάπης για τις ωραίες, παρεΐστικες κουβέντες ενώ στο τραπέζι «αράζουν» νόστιμοι μεζέδες και εύγεστα αλκοολούχα.

Είναι… φυσικό και επόμενο πως θα σε αρέσει. Γιατί δεν σου ζητάνε τίποτα άλλο από το να είσαι ο εαυτός σου. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να βρίσκεσαι ανάμεσα σε φίλους.

Αντιόπης 43

Αερικό

Πάνω στην Πλατεία Δημαρχείου στη Δάφνη, είναι old school και αυτό το κάνει ακόμα πιο όμορφο. Σταθερή αξία, με τους θαμώνες να έχουν να λένε για τις μουσικές επιλογές του.

Είναι μια σύνοψη του πώς είναι αυτή η περιοχή της Αθήνας, το Αερικό. Απλό, αλλά τόσο πλούσιο σε αυτά που σου προσφέρει.

Σοφοκλή Βενιζέλου 2

Σουαρέ

Μόλις άνοιξε και πολύ (μας) αρέσει – ουρές κάνει ο κόσμος. Έλειπε από αυτήν την περιοχή της Αθήνας ένα τέτοιο μαγαζάκι. Χαλαρό, cozy μας καλεί για να απολαύσουμε το κρασί ή την μπίρα μας, συνοδεία νοστιμότατων μεζέδων.

Η μουσική αλλάζει από βραδιά σε βραδιά, αυτό που μένει αναλλοίωτο είναι η αίσθηση του οικείου που αποπνέει. Η εκλεκτή πρώτη ύλη, από Έλληνες παραγωγούς, κάνει τη διαφορά.

Δερβενακίων 14

State of the Tart

Κάτι εντελώς έξω από τα καθιερωμένα, κάτι που δεν νομίζουμε να υπάρχει σε κάποια άλλη περιοχή της Αθήνας. Ένας ναός χειροποίητης τάρτας! Αυτό πουλάει, τίποτα άλλο. Με διάφορα toppings και με ένα ποιοτικό στάνταρ που πάει πολύ ψηλά.

Μια φρέσκια άφιξη στη Δάφνη που ενθουσιάζει. Γίνεται… χαμούλης για την τάρτα με καραμελωμένο κρεμμύδι, καπνιστό μπέικον, τυρί κρέμα, τοματίνι, sour cream, αρέσει πολύ και αυτή με κοτόπουλο, πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδι, regato και sour cream. Βασικά όλες σούπερ είναι!

Εθνάρχου Μακαρίου 122, Δάφνη