Μπορεί στην Ελλάδα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την πάταξη της φοροδιαφυγής, όμως… έξω τα πάμε καλά και δη με τους αλλοδαπούς φοροφυγάδες. Κι αυτό διότι οι ελληνικές Αρχές συνέλαβαν έναν 60χρονο ο οποίος είχε αποκρύψει 2.500.000 ευρώ από το γαλλικό κράτος. Ο Γάλλος ετοιμαζόταν ν’ αναχωρήσει από τη χώρα μας, ωστόσο οι Αρχές έδειξαν ετοιμότητα.

Ήταν οι αστυνομικοί του ΤΑ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι οποίοι τον εντόπισαν. Ο Γάλλος βρισκόταν στη χώρα μας χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος της επίσκεψής του. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, διευθυντής σε μεγάλη εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων κατηγορείται πως απέκρυψε το υπέρογκο αυτό ποσό από το γαλλικό κράτος. Μόλις πριν από λίγες ημέρες οι γαλλικές Αρχές είχαν εκπέμψει διεθνές ένταλμα σύλληψης και κατά τη διασταύρωση των στοιχείων, ο 60χρονος Γάλλος κλήθηκε να περάσει στα… ενδότερα.

Ο Γάλλος και η σύλληψή του από την ΕΛ.ΑΣ.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΑΔΑ, αναφορικά με τη σύλληψη του 60χρονου:

«Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες (15/11/2023) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, 60χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Γαλλίας για απάτη.

Ειδικότερα, ο 60χρονος κατηγορείται ότι ως εκτελεστικός διευθυντής εταιρείας πώλησης αυτοκινήτων, δεν απέδωσε στο Γαλλικό κράτος τον φόρο που αναλογούσε στην εταιρεία. Το ποσό του φόρου που απέκρυψε υπολογίζεται περίπου σε -2,5- εκατομμύρια ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών».