Ελληνικό καλοκαίρι θα πει πλοίο, θα πει πλευρίτωμα στο σαλόνι του πλοίου από το air condition που είναι στους 5 βαθμούς, θα πει στριμωξίδι, θα πει κάνεις μπάνιο στις 10 το πρωί και έχεις βρωμίσει στις 10 και 20. Θα πει όμως και εμπειρία από rooms to let και ξενοδοχείο σε νησί, τα οποία έχουν διαφορετικούς κατά βάση κανόνες και είναι κατ’ ευφημισμό ξενοδοχεία. Περισσότερο με τυχαία καταλύματα μοιάζουν. Και γι’ αυτό είναι τίγκα στα ενοχλητικά χαρακτηριστικά.

Το παράδοξο με αυτό το τύποις ξενοδοχείο που συναντάμε σε νησί, δεν είναι ότι έχει τόσα ενοχλητικά στοιχεία επειδή κάποιος έχει πολύ χαμηλό μπάτζετ και αναγκάζεται να πάει σε συγκεκριμένης ποιότητας επιλογές. Είναι κάτι που το συναντά κανείς ακόμα και στα 4αστερα ξενοδοχεία, ακόμα και σε αυτά που ο επισκέπτης δίνει ένα πολύ σεβαστό ποσό.

ξενοδοχείο ελληνικό νησί

Είναι λες και τα ελληνικά νησιά έχουν ένα ταβάνι στην κανονικότητα των παρεχόμενων καταλυμάτων ή λες και υπάρχει ένα καρτέλ που απαγορεύει τον εξορθολογισμό.

Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς δωμάτιο σε ξενοδοχείο που μπορεί να έχει 1 ή δύο θέσεις για πρίζα; Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κάποιος δωμάτιο σε ξενοδοχείο με κακή ηχομόνωση ή με πόρτες που τρίζουν και είναι πιο παλιές κι από τον Βλάχο στο Της Ελλάδος Τα Παιδιά;

Από όλα όμως τα εκνευριστικά χαρακτηριστικά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, από όλα όσα μπορείς να σκεφτείς, υπάρχει ένα που ξεπερνάει τα πάντα και σε κάνει να αναρωτιέσαι για τα στάνταρ που έχουν οι επιχειρηματίες σε αυτό το νησί.

Τι φάση με τις ντουζιέρες σε ξενοδοχείο σε νησί;

Πρόκειται φυσικά για τον χώρο του ντους στο μπάνιο. Αλλού θα δεις να υπάρχει πλεξιγκλάς αλλά να καλύπτει τη μισή περιφέρεια, οπότε να γίνεται μια τρύπα στο νερό, στο πολύ νερό για την ακρίβεια που πετάγεται έξω και κάνεις λίμνη το μπάνιο.

ξενοδοχείο

Αλλού θα δεις ένα χαμήλωμα, ένα βαθούλωμα στο πάτωμα, αλλά χωρίς κουρτίνα. Αλλού θα έχουν μια κουρτίνα που θα κολλάει πάνω σου και θα είναι το νέο σου δέρμα. Αλλού πάλι, θα τα έχουν όλα γραμμένα στα παλιά τους τα παπούτσια, δεν θα έχουν καν το βαθούλωμα, θα έχουν τοποθετήσει απλώς μια υποδοχή για ντουζιέρα δίπλα στη λεκάνη και το νερό θα ρέει σε όλο το μπάνιο με την ελπίδα να μην πάει στο υπόλοιπο δωμάτιο αλλά να καταλήξει στην τρύπα. Κάθε ξενοδοχείο και καημός.

ξενοδοχείο ελληνικό νησί

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν οι ιδιοκτήτες έχουν δοκιμάσει πριν αυτές τις επιλογές και αν έχουν θεωρήσει ότι είναι λειτουργικές. Γιατί κάθε λίγο και λιγάκι να φωνάζεις την καθαρίστρια του ξενοδοχείου, δουλειά δεν θα γίνει. Πάντα θα υπάρχει λιμνούλα που θα πλατσουρίζεις τα πόδια σου. Για να μη σχολιάσουμε ότι συνήθως ίσα ίσα που έχουν νορμάλ ένταση νερού, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει μόνο το τηλέφωνο του ντους και δεν έχει προβλεφθεί ούτε εξάρτημα για να το τοποθετείς από πάνω σου και να σε βρέχει από ψηλά για να σε καλύπτει ολόκληρο…

Μπορούμε να αντέξουμε το air condition που υπολειτουργεί, μπορούμε να αντέξουμε τις εκνευριστικές παιδικές φωνές στην πισίνα και τις άναρχες βουτιές τους, μπορούμε να αντέξουμε τους ανεύθυνους γονείς τους που δεν έμαθαν στα παιδιά τους να σέβονται την ησυχία των άλλων, αλλά αυτό με τη ντουζιέρα είναι σταγόνα στον ωκεανό που σχηματίζεται στο πάτωμα!

Αν σου φαίνομαι υπερβολικός ή ότι ζητάω μεταξωτά βρακιά, κάνε μια αναζήτηση από Booking σε ένα οποιοδήποτε νησί και θα βρεις σε κάθε ξενοδοχείο και μια άλλη ιστορία.