Κάτι άλλο φαίνεται πως είχαν στο μυαλό τους οι τουρκικές Αρχές στο πλαίσιο των αναζητήσεων για την εξιχνίαση του μακελειού στη Λούτσα. Η ΕΛ.ΑΣ. ως όφειλε άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με τις γειτονικές Αρχές όταν διαπίστωσε πως αντικείμενο της έρευνας ήταν Τούρκοι παραβατικοί. Ωστόσο οι απαντήσεις των γειτόνων δεν ήταν και ιδιαίτερα ωφέλιμες.

Η ΕΛ.ΑΣ. αντιμετώπιζε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, αφού και οι εμπειρότεροι του χώρου παραδέχονται πως σκηνικό όμοιο με αυτό της 11ης Σεπτεμβρίου δεν έχει σημειωθεί ποτέ ξανά στα σύγχρονα αστυνομικά χρονικά. Η ιδιαιτερότητα δε, της εμπλοκής τουρκικών στοιχείων προσέδιδε ένα μεγαλύτερο επίπεδο πολυπλοκότητας στην υπόθεση.

Έγινε σαφές πως οι προσπάθειες του Ανθρωποκτονιών βρήκαν πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη από την ΕΥΠ και από την Αντιτρομοκρατική (η οποία ειρήσθω εν παρόδω πολύ πρόσφατα ασχολήθηκε -αφνιδίως- και πάλι με αμιγώς τουρκική υπόθεση στην Αργυρούπολη Αττικής) παρά από τους Τούρκους συναδέλφους τους.

Αντιθέτως, οι διαρροές προς τον τουρκικό Τύπο ήταν από… φαντασμαγορικές έως και προκλητικές, αφού οι Τούρκοι αναγνώστες θα μπορούσε να πει κανείς πως γνώριζαν μέχρι και τι… νούμερο παπούτσι φορούσαν τόσο τα έξι θύματα του μακελειού στη Λούτσα, όσο και οι εκτελεστές. «Με το που εστάλη το πρώτο αίτημα για παροχή πληροφοριών, άρχισαν οι διαρροές στην Τουρκία», είπαν με νόημα αξιωματικοί που παρακολουθούσαν την υπόθεση.

Λούτσα
Η παρέα που… βάφτηκε με αίμα στη Λούτσα

«Δεν… πρόλαβαν ν’ απαντήσουν», λέει αξιωματικός για τη Λούτσα

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει και η… άλλη άποψη μεταξύ των ανώτερων και ανώτατων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με το πόσο συνεργάσιμοι ήταν οι γείτονες στην προσπάθεια εξιχνίασης του πρωτοφανούς μακελειού.

Δεν είναι διόλου τυχαίο πως υπάρχουν και αξιωματικοί οι οποίοι υποστηρίζουν πως έγιναν όλα τόσο γρήγορα που ελληνική και τουρκική πλευρά δεν πρόλαβαν να εδραιώσουν τον δίαυλο επικοινωνίας κι αυτό οφείλεται στην ταχύτητα με την οποία έδρασε το Ανθρωποκτονιών. Το «κόσμημα» της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και γενικότερα της ΕΛ.ΑΣ., είναι αναντίρρητα αλήθεια πως έφτασε στην εξιχνίαση σε χρόνο ρεκόρ, ιδίως για υπόθεση που αφορά ξεκαθάρισμα λογαριασμών και συμβόλαια θανάτου.