Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας έληξε με επιτυχία η επιχείρηση της Αστυνομίας προκειμένου να περιορίσει έναν 45χρονο άνδρα ο οποίος σε κατάσταση αμόκ αναστάτωσε το Νέο Κόσμο.

Ρεπορτάζ: Σπύρος Δαρσινός

Νέο Κόσμο
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Όπως αποδείχθηκε λίγο αργότερα από τις έρευνες των Αρχών, ο ουκρανικής καταγωγής άνδρας ήταν σε κατάσταση μέθης, ενώ οι απειλές του αποδείχθηκαν «κούφιες» καθώς το όπλο που βρέθηκε ήταν ψεύτικο, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για ρέπλικα ή κάποιο αεροβόλο.

Ήταν γύρω στις 09:30 το πρωί όταν αναστατώθηκε ο Νέος Κόσμος και ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση από τους κατοίκους της οδού Σουλιέ. Οι γείτονες εντόπισαν τον 45χρονο και διαπίστωσαν πως οπλοφορούσε, χωρίς σαφώς να γνωρίζουν αν το όπλο που κρατούσε ήταν αληθινό ή ψεύτικό.

Σύλληψη 45χρονου Ουκρανού στο Νέο Κόσμο
(LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Όπως ήταν φυσικό, ισχυρότατη αστυνομική δύναμη έφτασε στο σημείο και περικύκλωσε το σπίτι του Ουκρανού στο Νέο Κόσμο. Η ΟΠΚΕ έκανε αισθητή την παρουσία της στην περιοχή και αμέσως οργανώθηκε σχέδιο για τη σύλληψη του 45χρονου άνδρα.

Στο σημείο βεβαίως βρέθηκε και ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. όπως και δικαστικός λειτουργός. Γύρω στις 12:30, οι άνδρες της ΟΠΚΕ μπήκαν στο διαμέρισμά του και τον ακινητοποίησαν, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Ο άνδρας παρέμεινε σιδεροδέσμιος μέχρι την άφιξη του ΕΚΑΒ, αφού ο δικαστικός λειτουργός διέταξε την ψυχιατρική εξέτασή του.

Κινητοποίηση στο Νέο Κόσμο
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)