Ο Νέος Κόσμος είναι ένας… υπέροχος κόσμος στην Αθήνα. Μια συνοικία με ψυχή, με ξεχωριστό αέρα και ιδιαίτερη ομορφιά – κάτι σαν το κοντινό Παγκράτι. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι εδώ, όλοι θα βρουν κάτι που να τους αρέσει και να τους ταιριάζει. Γιατί όλα πηγάζουν από μια παρεΐστικη διάθεση, ένα φιλικό κλίμα. Έναν προσιτό και ζεστό χαρακτήρα.

Είναι, πιθανότατα, η πλέον ανερχομένη γειτονιά στην Αθήνα. Με ολόφρεσκα μαγαζιά που έρχονται να δέσουν αρμονικά με παλαιότερα άλλου στιλ (από το ανυπέρβλητο σουβλατζίδικο του Αχιλλέα ως τον θρυλικό Μπάτμαν) και αποτελούν κιόλας σημείο αναφοράς για τη διασκέδασή μας, για το ευ ζην μας.

Διαλέξαμε 6. Όχι εύκολα. Αλλά το νόημα να βγαίνει. Κι έπειτα ο Νέος Κόσμος είναι εκεί για όποιον θέλει να τον… εξερευνήσει! Η «περιπέτεια» μόνο κερδισμένο θα τον βγάλει…

Νέος Κόσμος: 6 μαγαζάρες που τον κάνουν το επόμενο hotspot στην Αθήνα

Επτά Μάρτυρες

Τόσο φρέσκο που αναδύει ακόμα αυτήν τη χαρακτηριστική μυρωδιά του καινούριου. Εκπέμποντας μια ενέργεια που είναι αδύνατο να της αντισταθείς. Τalk of the town με το καλημέρα.

Τα wine bar είναι το νέο trend της πόλης και το συγκεκριμένο αναβαθμίζει κατά πολύ το σύνολο της κατηγορίας. Με 100 ετικέτες κρασί (κι αυτό είναι μόνο για αρχή), οι Επτά Μάρτυρες μας προσκαλούν σε μια μεθυστική εμπειρία.

Κι αν αναρωτιέσαι από πού προκύπτει το όνομα, η εξήγηση είναι μάλλον καλοκαιρινή: Από ένα ξωκλήσι στο Κάστρο της Σίφνου, μπορεί να μην το ξέρεις ως όνομα, αλλά σίγουρα κάπου θα το έχει πάρει το μάτι σου σε φωτογραφία.

Οι 3 από τους 6 ιδιοκτήτες, άλλωστε, έχουν άμεση σχέση με το κυκλαδίτικο νησί – έχουν την περίφημη «Λότζια» – ενώ κάποιοι εξ αυτών κατάγονται από το Βόλο. Στην παρέα των αφεντικών βρίσκουμε και τον Ρομέν Γαβρά – ναι, τον γνωστό Ελληνογάλλο σκηνοθέτη, που είχε προκαλέσει μεγάλο ντόρο με την ταινία του Athena στο Netflix, αλλά και για τη σχέση του με την Ντούα Λίπα.

Όλα μαζί έχουν δημιουργήσει μια μοναδική μίξη: Ένα μπιστρό τσιπουράδικο με κυκλαδίτικο αέρα. Πόσο πιο τέλειο να γίνει; Γίνεται. Αν δοκιμάσεις (που θα δοκιμάσεις…) τα εκπληκτικά πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα. Πεντανόστιμα και οικονομικά.

Μεναίχμου 3, Νέος Κόσμος

Bariero

Ακόμα ένα καινούριο μπαρ, δεν έχει παρά λίγους μήνες που έκανε opening. Σε κάνει όμως να νιώθεις σαν να είναι χρόνια μαζί μας. Με τον τρόπο που μόνο τα πολύ καλά μαγαζιά μπορούν. Με τη δύναμη της ποιότητας. Μέσα από ένα μενού επιλογών που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

Το συναντάμε σε μια πολυκατοικία των 70s. Χτυπάει αμέσως στο μάτι το μωσαϊκό και τα πολλά κεριά. Μόνο τυχαίο δεν είναι προφανές πως με το που πατάς το πόδι σου αισθάνεσαι πως συμμετέχεις σε μια μυσταγωγία.

Αντισθένους 9, Νέος Κόσμος

Louiza Athens

Νάτο κι αυτό, φρέσκο, φρέσκο, ολοκαίνουριο. Μια νέα πρόταση για όσους έχουν ως μότο τους το Keep it Simple. Εδώ θα έρθεις για να χαλαρώσεις, να σβήσεις τις έγνοιες και την κούραση, να περάσεις καλά.

Σε περιμένουν γευστικά καλούδια για κάθε στιγμή της ημέρας, ανάλογα τη στιγμή που θα πάρεις τη σωστή απόφαση να επισκεφθείς την Louiza. Ειδικά για brunch, είναι «ταμάμ».

Γενικά ομιλώντας, σου προτείνουμε το burger προβατίνας για να δεις από πρώτο χέρι πως κάτι που αλλού το τρως και σου πέφτει τούβλο στο στομάχι, εδώ έρχεται γλυκά γλυκά, πρώτα στον ουρανίσκο και μετά στη χώνεψη. Κι αν είσαι γονιός, έλα με το παιδί σου – υπάρχει και kids menu.

Σφιγγός 13, Νέος Κόσμος

Naif

Μπορεί να το έχεις ακούσει και ως «το μπαρ πίσω από τη στέγη». Πιο «all day» μαγαζί δεν παίζει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις κάτι να σε καλύψει σε ένα ήσυχο αναλογικά δρόμο, τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά από την πολύβουη Συγγρού. Από καφέ ως brunch, από μεσημεριανό ως το βραδινό σου ποτάκι – σε συμβουλεύουμε να το συνδυάσεις με την εξαιρετική τους πίτσα.

Είναι πολύ δημοφιλές σε όσους αρέσκονται, και μπορούν εννοείται, να δουλεύουν από το laptop τους. Είναι ταμάμ για όσους θέλουν να απολαύσουν ποιοτικό χρόνο σε παρεΐστικο περιβάλλον. Είναι… έρωτας!

Λεοντίου 10, Νέος Κόσμος

Teras

Πιο… όμορφο Teras δεν πρέπει να υπάρχει! Σε ένα νεοκλασικό κτήριο από τα 30s χτίστηκε ένα μαγαζί που νιώθεις σαν να κουρνιάζεις σε μια ζεστή αγκαλιά όποια στιγμή της ημέρας κι αν επιλέξεις να το «τιμήσεις».  

Ποιοτικός καφές, σούπερ σνακ και γεύματα, κοκτεϊλάρες, όλα σούπερ. Κι όταν πάρει ξανά να καλοκαιριάζει, ραντεβού στην αυλή. Από τις πιο ωραίες της πόλης…. Στον πάνω όροφο, να πούμε επίσης, πραγματοποιούνται σεμινάρια, workshops και εκθέσεις.

Βρεσθένης Θεοδώρητου 45, Νέος Κόσμος

Λάλος

Τέλειο για τον πρώτο καφέ της ημέρας (και τον δεύτερο, και τον τρίτο…), τέλειο και για ένα ποτάκι μετά τη δουλειά, τέλειο γενικώς.

Ένα καφενείο που ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και στο μοντέρνο, που σε κάνει να νιώθεις φίλος, όχι πελάτης. Ωραία εκλεπτυσμένα και πεντανόστιμα σνακ, προσεγμένα κοκτέιλ, όλα είναι στο «όπως πρέπει».

Ευρυδάμαντος 19, Νέος Κόσμος