Το τιμάμε το Disney+ εδώ στο Intronews. Μπορεί να μην είναι (ακόμα;) τόσο δημοφιλές όσο το Netflix, αλλά αξίζει σίγουρα τη μηνιαία συνδρομή μας. Έχουμε κάνει αφιέρωμα στις all-time classic ταινίες του, έχουμε κάνει και στα θρίλερ του και στις σειρές του. Καιρός τώρα να ψάξουμε ένα best of, σκέτο.

Ποιες είναι τουτέστιν οι καλύτερες ταινίες του Disney+ όπως μας προσφέρονται μέσα από τον μακροσκελή κατάλογο της πλατφόρμας; Έχουμε τις απαντήσεις.

Για να είμαστε δίκαιοι αλλά και επειδή δεν γινόταν αλλιώς τόσες πολλές που ήταν οι εξαιρετικές επιλογές που θα μπορούσαμε να κάνουμε, το προσεγγίσαμε ως εξής: Ένα franchise, ένα old but classic, ένα ντοκιμαντέρ, ένα animation και μια κάπως πιο πρόσφατη χρονικά.

Δεν ήταν πιο εύκολο, ήταν, ας το πούμε, κάπως πιο καταμερισμένο. Και σίγουρα γεμάτο ενδιαφέρον! Εσείς καθίστε αναπαυτικά και πατήστε το play στο Disney+…

Οι 5 καλύτερες ταινίες του Disney+

Star Wars: The Original Trilogy

Είναι η βάση, η αρχή των πάντων. Από αυτήν την τριλογία ξεκίνησαν όλα, από εδώ δομήθηκε ένα ολόκληρο (παράλληλο) σύμπαν. Ένα ταξίδι στις ρίζες που όλοι οι φαν του Star Wars κάνουν κάθε φορά σαν να ήταν η πρώτη φορά. Ναι, είναι 3 ταινίες το ξέρουμε καλά και δεν κλέβουμε. Απλά είναι κάτι το… μοναδικό!

Disney+

Butch Cassidy and the Sundance Kid

Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ σε αυτό το γούεστερν του 1969 που στα μέρη μας το είπαμε «Δύο Ληστές». Και μόνο για να ακούσεις το Raindrops Keep Fallin’ On My Head αξίζει να το δεις. Είναι, βέβαια και προφανώς, πολλά περισσότερα από αυτό.

https://www.youtube.com/watch?v=fcCE3yKyvVg

Free Solο

H συγκλονιστική απόπειρα του Άλεξ Χόνολντ να ανεβεί, δίχως σκοινιά, στον μεγαλύτερο κάθετο βράχο του κόσμου, στην Καλιφόρνια. Αγωνία non stop και ένα δικαίως πολλαπλά βραβευμένο ντοκιμαντέρ, που κόβει την ανάσα.

Inside Out

Σαρκασμός, τρυφερότητα, φοβερές ιδέες, πραγματικά το «Τα Μυαλά που Κουβαλάς» (όπως πολύ ωραία μεταφράστηκε στα ελληνικά) είναι μια απόλαυση από την αρχή ως το τέλος, μια ωδή στο είδος. Και βεβαίως στο Disney+  δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλεξεις από τα φοβερά και τρομερά animation που διαθέτει.

Disney+

The Shape of Water

Υπάρχουν πάρα πολλά να πει κανείς γι’ αυτήν την ταινία, όλα καταλήγουν σε τούτο: Αν δεν την έχετε δει, δείτε την… χθες! Ένα παραμύθι όπως μόνο η φαντασία του Γκιγέρμο ντελ Τόρο ξέρει να δημιουργεί, το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας ήταν απόδοση δικαιοσύνης για έναν χαρισματικό δημιουργό.

Disney+