Κάποια στιγμή το πράγμα είχε γίνει τόσο άσχημο εκεί ώστε πλησίαζες μόνο με δική σου ευθύνη. Κακόφημη, ζόρικη περιοχή. Κι ύστερα, μετάλλαξη. Το Ψυρρή έγινε μια από τις πιο in γειτονιές της Αθήνας στα τέλη των 90s και κυρίως στις αρχές των 00s.

Ακολούθησε μια πτώση, με τη «νύχτα» να μεταφέρεται κυρίως προς Γκάζι μεριά, γενικώς η φάση πήγε να γίνει «περασμένα μεγαλεία». Μόνο που ήταν αδύνατον μια περιοχή-φιλέτο, σε τόσο προνομιακό σημείο να μην αναγεννηθεί. Όπερ και εγένετο.

Το Ψυρρή είναι ξανά μια από τις περιοχές στην Αθήνα που θες να είσαι εκεί, που επιζητάς να αναπνεύσεις τον αέρα της. Να ζήσεις το σκηνικό από μέσα. Το αυτό συνέβη χάρη σε νέα μαγαζιά, που ήρθαν με φόρα να ανατρέψουν τα αρνητικά δεδομένα. Και πολύ μας αρέσει!

Δίπλα στα εδώ και 4-5 χρόνια κραταιά Juan Rodriguez, Dos Gardenias, Barrett, Τρανζίστορ, Backdoor, ήρθαν να προστεθούν κι άλλα για να αναβαθμίσουν το Ψυρρή.

Αθήνα: Τα νέα μαγαζιά που έκαναν το Ψυρρή και πάλι «μεγάλο»

Τράγος

Ένα μοντέρνο καφενείο που θα βρεις σίγουρα αυτό που ψάχνεις, όποια στιγμή κι αν το τιμήσεις, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Με φοβερά ψαγμένες προτάσεις για φαγητό και ποτό, με «έξω καρδιά» διάθεση.

«Παντού καλά είναι» διαβάζουμε σε μια neon επιγραφή στο εσωτερικό του μαγαζιού και δεν ξέρουμε για «παντού», όμως ο Τράγος είναι, στάνταρ, σούπερ. Και θα καταλάβεις, όταν πας, γιατί όλος ο κόσμος μιλάει για αυτά τα κεφτεδάκια προβατίνας…

Πλατεία Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή

Contrabando

Μια τροπική ζούγκλα στο κέντρο της Αθήνας σε άφρο-λάτιν νότες. Πού μπορούμε να στείλουμε… συγχαρητήρια επιστολή σε όποιον σκέφτηκε τη διακόσμηση; Τα «σπάει»!

Από τα πιο όμορφα μαγαζιά που έχουμε δει τελευταία, είναι μια φρέσκια πρόταση στην πόλη, που ως επιπλέον δυνατό χαρτί έχει τα φοβερά και τρομερά κοκτέιλ που ετοιμάζονται πίσω από την μπάρα. Και το πάρτι δεν σταματά ποτέ…

Τάκη 12, Ψυρρή

Bardeau

Διάχυτος ερωτισμός στην ατμόσφαιρα σε ένα μικροσκοπικό μπαρ που ευνοεί την κουβεντούλα, την επαφή.

Τα κοκτέιλ, πεντανόστιμα και φανταστικά, η μουσική σε κάνει να χορεύεις εντελώς φυσικά και αυθόρμητα, παραδίδεσαι σε ένα αλησμόνητο vibe.

Ναυάρχου Αποστόλη 6, Ψυρρή

Αθήνα

Wanna Flirt

Έχει πολλά καλά αυτό το μαγαζί, πραγματικά πολλά, και είναι εξαιρετικό για all day στιγμές και διοργανώνονται και πολύ ωραία event συχνά πυκνά – ενημερώσου μέσω Instagram.

Θα μας επιτρέψει όμως να σταθούμε ένα «τικ» περισσότερο στο brunch του. Γιατί είναι συγκλονιστικά καλό…

Οι αλμυρές και γλυκές προτάσεις του μενού έχουν δουλευτεί στην εντέλεια, ενώ η θετικότητα στην ατμόσφαιρα έρχεται να απογειώσει το σύνολο της εμπειρίας. Φλερτάρει με την τελειότητα!

Μίκωνος 15 & Αισώπου 12, Ψυρρή

Το Λοκάλι

Από τα μαγαζιά που με το που άνοιξαν έδωσαν νέο αέρα στο Ψυρρή. Στο μέρος που παλιότερα βρισκόταν ο θερινός κινηματογράφος της περιοχής, το Σινέ Ψυρρή (κρίμα που έκλεισε, πάντως…) δημιουργήθηκε κάτι πραγματικά πολύ δυνατό.

Με άξονες την πεντανόστιμη κουζίνα, τη φροντίδα στην πρώτη ύλη και το φιλόξενο κλίμα, το Λοκάλι έχει γίνει classic επιλογή, ενώ το αγαπούν ιδιαίτερα και οι τουρίστες. Για… λοκάλια αλλά για ξένους δηλαδή! Η αυλή του δε, είναι από τις ομορφότερες στην Αθήνα.

Σαρρή 44, Ψυρρή

Αθήνα

Human Comfort Food

Κοσμοπολίτικο περιβάλλον και παρεΐστικη διάθεση, να τα πρώτα πράγματα που εισπράττει ο επισκέπτης – γρήγορα, γίνεται φίλος.

Θα νιώσεις τόσο άνετα εκεί ώστε θα καταλάβεις ακριβώς τι σημαίνει η έκφραση «σαν το σπίτι σου».Θα φας επίσης μερικά από τα πιο πρωτότυπα πιάτα που έχεις δει ποτέ, με πανέξυπνους γευστικούς συνδυασμούς.

Ωγύγου 9, Αθήνα

Tettix

All day, every day. Ένα στέκι, ένα μαγαζί που σε σέβεται ως πελάτη και σε κάνει δικό του από το πρώτο λεπτό. Μαζεύει διαφόρων ειδών κόσμο και αυτό συντείνει τα μέγιστα στη γοητεία που εκπέμπει. Τα κοκτέιλ του είναι για σεμινάριο.

Κι αν αναρωτιέσαι τι σημαίνει το όνομα, η απάντηση είναι καλοκαιρινή: Τζίτζικας. Αλλά ο συγκεκριμένος… σκάει χειμώνα-καλοκαίρι!

Αισώπου 5, Ψυρρή

Αθήνα